Вижте още: Бюджетен Смартфон Motorola Moto E4 Plus - Дизайн, Дисплей и Цена

 

Много е приятно във време когато всички брандове се състезават, кой ще направи по-скъп флагман смартфон, в ръцете ни да попадне устройство за около 350лв което да ни накара да си кажем „Хей, не е задължително да дадете много пари, за да имате нещо с готин дизайн!”.

 

Моделът Moto E4 Plus може да бъде срещнат и под името Moto E Plus (4th gen.) 

 

В това се убедихме в първата част на видео ревюто което посветихме на премиерният Motorola Moto E4 Plus. Там разглобявайки смартфона разбрахме, че по-голямата част от корпуса му е направена от алуминий, дисплеят му има Gorilla Glass 3 протекция, а корпусът е устойчив на пръски вода…всъщност дори на мокрене, но Motorola официално са написали в сайта си „water-repellent nanocoating” което ще рече „водо-отблъскващо нано покритие”.

 

Хардуер

И така, време е тестовете на които Digital.bg подложи този интересен нов модел смартфон да продължат…да преминем към хардуера. 5.5-инчовият Moto E4 Plus има по-малък брат Moto E4 който е с дисплей с 5” диагонал. Двата използват един и същи централен процесор Mediatek MT6737 и GPU Mali-T720. Всъщност 4-ядреното CPU с 1.3 GHz тактова честота е доста популярно и сред други производители.

 

 

Това само по себе си е достатъчно красноречива индикация за качествата и надеждността му. A факта, че 64-bit ARM-базиран SoC в "T" (Turbo) версията си достига до цели 1.5 GHz честота на ядрото, подсказва че при Moto E4 Plus не работи на максимум и работният му ресурс е по-голям. По-малкият Moto E4 има 2GB RAM, доколкото оперативната памет на Plus е цели 3GB, което автоматично оказва благоприятно влияние върху цялата работа на хардуера при по-тежки натоварвания. Сигурно ви е интересно как се справи смартфонът по време на тестовете ни с различни игри?

 

 

Тестваме с Dead Trigger 2 и Sniper Fury които почти всеки от вас е играл. При първата При първата на висока графика постигнахме 27fps, което е достатъчно добър резултат. При по-тежката шутър игра, също с висока графика резултатът е 15fps.

 

Телефонът е подходящ за игра на игри

 

В този момент на сериозно натоварване измерваме и температурата на корпуса на Moto E4 Plus. Тя е средно около 30°C, достатъчно ниска, че ръцете ви да се чувстват комфортно. Както и сами вероятно сте се досетили, това се дължи на два фактора – добре подбраният от Motorola хардуер и алуминиевият корпус, който качествено приема и отдава топлината.

 

Чист Android версия 7.1.1 Nougat

Разбира се, не можем да не отдадем заслуженото и на софтуера. Цялата нова гама Moto смартфони се управляват от почти чист Android версия 7.1.1 Nougat. Интерфейсът е много интуитивен и лесен за ориентиране. Дори за първи път да използвате Android, бързо ще свикнете.

 

 

Мултифункционален  Fingerprint 

Същото можем да кажем и за една друга екстра която откриваме в Moto E4 Plus. От известно време сред производителите на смартфони от висок и среден клас е модерно да се интегрира сензор за отключване чрез пръстов отпечатък. Но това вече не е достатъчно на потребителите и те искат повече функции и възможност да се възползват от тях в по-бюджетни устройства.

 

 

Това е ясно и на Motorola, които при Moto E4 Plus са превърнали Fingerprint в мултифункционален джойстик с който можете да слайдвате , да се връщате назад или към основното меню. Тази екстра се активира допълнително и когато го направите – виртуалните бутони които иначе стоят в долната част на екрана ще изчезнат, освобождавайки ви допълнително пространство за работа и забавление.

 

5000mAh Батерия

Едно от най-големите достойнства на Moto E4 Plus е неговата батерия. Тя разполага със забележителните за бюджетен смартфон 5000 mAh. По време на тестовете ни те се оказват достатъчни средно за около 3 дни комбинирана работа с едно зареждане. Като приятната изненада е, че Moto E4 Plus разполага и 10W бързо зарядно устройство с което телефонът се зарежда за отрицателно време.

 

 

Как снима Motorola Moto E4 Plus

Е вече познавате добре Motorola Moto E4 Plus, но какво остана да видите. В отделно видео ревю скоро Digital.bg ще ви покаже как снима той. Там ще можете и да съпоставите камерите му с тези на останалите два нови модела в Moto семейството, които вече също ви показахме в подробни видео ревюта - Motorola Moto C Plus и Motorola Moto G5 Plus .