Вижте още: 4K UHD Premium Smart Телевизор - Samsung UE55MU7002

 

Когато търсите смарт телевизор, най-приятната комбинация която можете да намерите е високо качество на добра цена. Да 55" Premium UHD MU7002 който вече ви показахме е с достъпна и идеална цена за това което ни предлага, - но какво ще каже за някой още по-достъпен и не по-малко качествен 4Κ Ultra HD Smart телевизор, отново дело на марката Sasmung. Уважаеми дами и господа, това на екраните ви е елегантният UE40MU6102.

 

4Κ Ultra HD Smart TV

 

Дизайн

Не случайно избираме думата "елегантен", защото макар и да не струва няколко хиляди лева, с дизайна на този телевизор Южно Корейците успяват да привлекат вниманието ни.  Рамката около дисплея е съвсем малка, а цветът ѝ е като естествено продължение на картината. Профилът на MU61 серията е доста тънък, като по този начин позволява безпроблемен монтаж върху стена. Ако пък решите да поставите телевизора върху секция, то извитата му стойка също би паснала на почти всеки интериорен дизайн.

 

Здрава алуминиева стойка

 

Тя освен красива е и доста стабилна, тестовете ни показват, че дори разклащайки телевизора, той стои здраво стъпил на земята.

 

PVD Ready функция

 

Разглеждайки богатата периферна свързаност върху гърба на телевизора ще отбележим, че от една страна благодаарение на USB media player-а можете да гледате всякакво предварително записано видео и снимки и музика в различни формати , а от друга чрез PVD Ready функцията да програмирате запис на телевизионно съдържание директно върху флашка или HARD диск.

 

Размери на екрана в MU61 серията 

В MU61 серията има два модела има телевизори с размер на екрана от 40" до 55", както и две цветови разновидности и наличието или отсъствието на вграден сателитен тунер. Кой телевизор какъв е - можете да разберете от цифрите след MU61.

 

 

Ние тестваме 40", това е оптималният размер който повечето потребители предпочитат да монтират в спалня или хол на по-малък апартамент.

 

True 4K UHD с 3840x2160 пиксела

Както сигурно вече ви е направило впечатление, картината която пресъздава телевизора до мен е изключително детайлна. Съвсем нормално, това все пак е True 4K UHD технология при която резолюцията е 3840x2160 пиксела или иначе казано 4 пъти повече от масовото Full HD. Последствие размерът на всеки от пикселите е 0.23мм и той не би могъл да се забележи от невъоръженото човешко око, дори да се приближите на съвсем близко разстояние. Така, че независимо дали ще гледате телевизора от близко или от далеч, картината ще бъде максимално детайлна.  

 

 

Много хора си казват "За какво ми е 4K телевизор, щом няма 4K телевизия за него?!" Съвсем логично е да си зададете този въпрос, но с MU61 серията проблемът е решен. В нея Samsung са интегрирали технология за ъпскейл на сигнала. Тоест ако той е HD, автоматично се подобрява до качество много близко до 4K. Отделно, че благодарение на  PurColor технологията на Samsung имаме целия цветови спектър, постигайки естествени изображения, които превръщат картината пред очите ни в напълно реална.

 

Няколко думи за картината, която определено изглежда сякаш е жива дори при сцени с неравномерна осветеност на преден и заден план. За това основно допринасят две технологии - добре познатата ни High Dynamic Range и Contrast Enhancer която подсилва контраста на картината, предоставяйки живи цветове и наситени сенки.

 

 

HDR освен за по-голям контраст и по-висока яркост на изображенията, също така се грижи да имаме дълбочина и деталност при пейзажи като този. Тук Samsung са внедрили и своята UHD Dimming технология, благодарение на която имаме оптимални автоматични настройки на яркостта, които водят до дълбоко черно и изключително бяло, дори и в най-тъмните сцени на филма.

 

Дори да гледате по-динамични кадри на телевизора, например автомобили, лека атлетика или футбол - на MU61 серията няма да се появят размазвания. Тя работи с честота от 1300 Hz, така за 1 секунда се сменят 1300 кадъра запазвайки високата рязкост на изображенията.

 

 

Сигурно сте чували, че най-големите хакери и компютърни специалисти предпочитат да работят с операционната система Linux. Тук е интересно да отбележим, че Smart Tizen операционната система на тестваният от нас телевизор е именно базирана на Linux.

 

One remote control Дистанционно

Така тя е изключително бърза и много надеждна, а в същото време чрез своето Smart меню предоставя директен и лесен достъп до множество приложения. Дистанционното на телевизора е от типа "One remote control" и с него можете да управлявате няколко устройства едновременно.

 

 

Формата му е ергономична и максимално удобна за държане в ръка. По него няма безброй копчета, а основните функции могат да се използват чрез този джойстик или чрез задаване на гласови команди. Освен това за ваше удобство можете да използвате приложението Smart View която сдвоява смартфона или таблета ви с телевизора и вече е своеобразно дистанционно.