ByteDance е името на компанията, която разработва TikTok - популярно приложение, което продължава да регистрира впечатляваща популярност. Въпреки някои проблеми свързани с качеството на съдържанието тази платформа е сериозен хит сред най-младата аудитория. 

Само преди дни ви съобщихме, че Кевин Майер е новият шеф на TikTok. Един от неговите приоритети е да ускори навлизането на TikTok сред повече потребители на европейския пазар. За да реализира амбициозните бизнес планове за развитие на приложението е необходимо да се подобри съдържанието в платформата. 

От една страна TikTok се използва от все повече потребители, а от друга много от тях качват обидни или неподходящи видео материали. Необходимо е време алгоритмите на приложението да станат достатъчно прецизни и да се справят бързо с подобни проблеми.

Актуалната ситуация с рейтингите в Google Play също изисква твърди действия от страна на новия шеф на TikTok. Само така може да се възстанови доверието на огромната потребителска база, с която разполага приложението за споделяне на кратки видео клипове.

 

 

Всички тези процеси, обаче не са оказали съществено влияние върху финансовото състояние на разработчиците на TikTok. Само през последната година ByteDance са генерирали впечатляващи приходи в размер на $17 млрд. 

Оперативната печалба за периода е $3 млрд. Тази сума е събраната от активните покупки в мобилното приложение. Цената на 100 от виртуалната валута в TIkTоk е $0.99, докато 500 са налични за $4.99.

Всичко това превръща ByteDance в най-скъпия стартъп в света, като компанията е успяла да удвои своите приходи спрямо година по-рано, откакто започна впечaтляващия успех на TikTok. Особено сред китайските потребители TikTok се превръща във все по-голям конкурент на Facebook и Google. 

Oчакванията са през тази година ByteDance да бъдат дори още по-успешни и да подобрят собствения си рекорд за приходи до края на годината. Анализаторите прогнозират, че до края на годината компанията ще наеме повече от 40 хил. нови служители.

В момента разработчиците на ByteDance разполагат с наличен капитал от $6 млрд.

 

Още от Digial: Знаете ли, че: 60 милиона потребители прекарват средно 45 минути в TikTok дневно