Вече ви информирахме, че Broadcom искат да купят бизнеса на Qualcomm за $100 млрд. Ако наистина стане факт това ще е най-голямата сделка в технологичната индустрия досега, която може да промени изцяло баланса на силите в пазара на процесори. Qualcomm вече отхвърлиха едно предложение на Broadcom. От TechRadar, обаче ни информират, че компанията подготвя втора оферта. Тя ще включва по-добри финансови параметри и може да ускори финализирането на една от най-мащабните сделки в сферата на технологиите.

 

Очаква се в следващите седмици Broadcom официално да отправят новото предложение и тогава ще разберем повече за конкретните детайли в него. Тук е момента да споменем, че в началото на месеца компанията излезе с оферта в размер на $103 млрд. за купуване на бизнеса на Qualcomm. Сумата е изчислена на базата на $70 на акция, което е 25% по-висока стойност от сегашните котировки на борсата. Финансовите претенции на Qualcomm, обаче не бяха задоволени с това предложение.

 

Според непотвърдена информация ситуацията е обтегната, тъй като от една страна Broadcom се опитват неофициално да предложат повече пари на акционерите, а от друга планират да сменят изцяло борда на директорите. Тези два фактора са основната причина да се бави крайното решение. Компанията дори вече е избрала хората от своя екип, които да поемат контрола над бизнеса на Qualcomm след като сделката стане факт. Предстои да видим как ще се развиват преговорите в следващите седмици.

 

Вижте Qualcomm искат вече да наричаме процесорите Snapdragon мобилни платформи