Broadcom е един от най-големите производители на полупроводници и хардуерни компоненти за компютри и мобилни устройства в света. Името на компанията придоби голяма популярност преди няколко месеца, поради опитите им да купят бизнеса на Qualcomm. Taзи сделка не се реализира заради много странични фактори, но новината, че Broadcom искат да купят бизнеса на Qualcomm за $100 млрд. предизвика широк отзвук в индустрията. Американската компания сега потвърди, че са постигнали споразумение да придобият CA Technologies.

 

Финансовите параметри на сделката ще достигнат до $18.9 млрд., като акционерите ще получат възнаграждение от $44.50 на всяка акция, което е с 20% повече от стойността им на борсата, информира TechCrunch. Тук е момента да уточним, че CA Technologies е една от най-големите независими софтуерни компании и предлагат облачни услуги, изчислителни системи, виртуални среди и IТ решения за управление и анализ на данни. Сумата от $18.9 млрд. ще бъде преведена под формата на кешово плащане.

 

Желанието на Broadcom да купят голяма софтуерна компания предизвика учудване сред някои анализатори. Причината за сделката е стратегията им да създадат една от най-мащабните и иновативни инфраструктури в технологичната индустрия. Финализирането на сделката ще позволи на Broadcom да предложат на корпоративните си клиенти още по-усъвършенствани решения в сферата на хардуера и бизнес софтуера. Ако всичко върви по план се очаква регулаторните органи да дадат съгласието си за сделката до края на 2018г.

 

Oще от Digital: Пет технологии, които ще променят света през следващите 15 години