Broadcom обмислят възможността да купят бизнеса на Qualcomm във внушителна сделка, чиито параметри могат да достигнат до $100 млрд. Ако придобиването се реализира това определено ще е най-забележителната сделка в технологичната индустрия досега. В момента се водят преговори между Broadcom и консултанти, за да се избере най-подходящия подход да бъде финализирана сделката, предаде Bloomberg.

 

Интересът на Broadcom е доста сериозен. Очаква се до дни официално да бъдат потвърдени и конкретните параметри на сделката. Тук е момента да споменем, че Broadcom са най-големият производител на Wi-Fi чипове, докато Qualcomm е най-големият производител на радиомодеми в света. Ако сделката стане факт това ще гарантира по-добри позиции на двете компании при преговори с други гиганти като Аpple и Samsung.

 

Сделката ще утвърди лидерската позиция на Broadcom и Qualcomm сред джаджите с платформата Интернет на нещата. Предстои да видим как ще реагират регулаторните органи с огледа впечатляващия мащаб на подобно придобиване. Припомняме ви, че Qualcomm и Apple се намират в центъра на мащабен съдебен конфликт, което също може да повлияе на финалните параметри на сделката, която би разтърсила цялата индустрия.

 

Вижте пет технологии, които ще променят света в следващите 15 години