Мicrosoft разработват алтернативен уеб браузър, който се казва Edge и е една от най-отличителните характеристики на Windows 10. Независимо от мнението ви за възможностите на този софтуер от компанията имат интересни планове за неговото бъдеще. В опит да разширят значително броя на потребителите, използващи Microsoft Edge сега бяха представени негови версии за смартфоните с Android и iOS. Въпросните приложения до няколко седмици ще са достъпни за изтегляне от всички желаещи, съобщава SlashGear.

 

 

Някои потребители дори вече могат да работят с Preview версия на устройствата с iOS. Ще е необходимо малко повече време за премиерата на версията за Android. Oт Microsoft също така увериха, че потребителите могат да работят с всички ключови функционалности на Microsoft Edge на смартфоните. Сред тях са Favorites. Reading List, Reading View, New Tab Page и др. Предвидена е опция за синхронизиране на цялото съдържание от мобилното устройство на компютъра, което може да е полезно в много ситуации.

 

 

За да работите с браузъра на iOS трябва да използвате Apple TestFlight. Трябва да се въоръжим с още търпение преди премиерата на Edge и за Android. Компанията се надява с подобни действия да превърне уеб браузъра в по-сериозна алтернатива на другите водещи заглавия като Google Chrome и Mozilla Firefox. Само времето ще покаже колко хора са склонни да изпробват възможностите на Microsoft Edge на смартфоните си за сметка на браузърите, с които вече са свикнали.

 

Вижте защо в Windows 10 S не можем да се откажем от Microsoft Edge и да използваме търсачката на Google