Мicrosoft Edge е новият браузър на компанията, която трябва да наследи противоречивия през последните години Internet Explorer и е една от най-интересните характеристики на Windows 10. На този етап той не е достъпен за другите водещи платформи, като се очаква в следващите месеци той да поддържа и разширения, като сега разбираме интересен проблем в работата му. Експерти по сигурността проведоха серия от тестове с уеб браузъра и откриха, че информацията за сесиите на потребителите в InPrivate всъщност не се изтрива след затваряне на прозореца, предаде Neowin.

 

Експериментите им показват, че данните за сърфирането и уеб сайтовете, които отваряте при този режим се кешира и се запазва в отделен файл в Microsoft Edge. Oще по-неприятното е, че браузъра съхранява списъка със страниците в същата "Container_n" таблица, в която се съхранява историята на отворените от вас раздели, когато не използвате InPrivate функцията. От своя страна това увеличава значително възможността друг човек да си осигури достъп до списъка с отваряните от вас уеб сайтове, дори при активирането на този режим, което може да е доста неприятно.

 

Ситуацията се усложнява и от факта, че това е изключително популярна функция сред потребителите особено, когато им се налага да използват чужди компютри и Microsoft вече са информирани за този проблем. Припомняме ви, че преди няколко седмици подобен недостатък бе предизвикан и от определени графични карти на NVIDIA, които позволяваха Google Chrome да показва информацията за сърфирането ни в инкогнито режим. Ще е много интересно да видим колко време ще отнеме на компанията да се справи с този проблем, тъй като той може да принуди много хора да спрат да използват Microsoft Edge в своите устройства с Windows 10.

 

Вижте браузърът Microsoft Edge ще поддържа разширения от 2016г.