Смартфоните с гъвкави дисплеи се очертават като една от следващите големи иновации в технологичната индустрия. Вече видяхме първите подобни модели на големите производители като Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X и Moto Razr (2019). Устройствата все още са твърде скъпи, но демонстрират по най-добър начин възможностите на технологията. Escobar Fold 1 е нетрадиционно предложение в този сегмент, което е разработено от Роберто Ескобар, съобщава DigitalTrends.

 

 

Дизайнът на смартфона е сходен с този на Huawei Mate X и позволява на устройството да се разгъне и превърне в по-голям таблет. Техническите спецификации на Escobar Fоld 1 включват 7.8-инчов AMOLED дисплей, който поддържа Full HD+ резолюция и Qualcomm Snapdragon 855 процесор. Това е осемядрен чип с работна честота от 2.8GHz, който е допълнен от 6GB или  8GB LPDDR4X RAM. Потребителите могат да избират между версии със 128GB или 512GB градена памет. Има и microSD слот.

 

 

В задната част има две камери с 16МР и 20-мегапикселова резолюция, като Escobar Fold 1 може да се използва едновременно с две SIM карти. Роберто Ескобар твърди, че за разлика от конкурентните устройства неговият смартфон е издръжли и дисплея му не може да се повреди. Вградената батерия има заряд от 4000mAh, а операционната система е Android 9.0. Цената на интересния смартфон е $349 за версията със 128GB памет, а модела с 512GB ще е наличен за $499.

 

 

Oще от Digital: Продажбите на смартфони с гъвкави дисплеи ще отчетат 24.6% ръст до 2025г.