LG Electronics официално потвърдиха, че Браян Куон е новият главен изпълнителен директор. Назначението влиза в сила от 1 декември. Досега Браян Куон ръководеше ключови бизнеси като LG Mobile Communications и Home Entertainment. Неговата кариера в компанията е свързана и с управление на дивизията за телевизори. Проблемите в мобилната индустрия, обаче принудиха LG да се доверят на Браян Куон и да го назначат като щеф на LG Mobile Communications през миналата година.

 

Данните разкриват, че досегашните длъжности на новият главен изпълнителен директор ще бъдат поети от Парк Хионг-сей (Home Entertainment) и Морис Лий (Mobile Communications). Всъщност Браян Куон е един от най-старите служители в LG, тъй като е част от компанията вече повече от три десетилетия. Той се присъединява към нея още когато се казва Goldstar през 1987г. и досега винаги е играел важна роля в структурата на LG, съобщава Engadget.

 

 

За в бъдеще Браян Куон ще е изправен пред още повече предизвикателства в опита си да подобри представянето на LG на световния пазар. Неговите усилия са причината компанията да регистрира все по-малко финансови загуби от продажбите на смартфони. Данните за третото тримесечие са оптимистични и дават индикации, че е възможно скоро мобилната дивизия да започне да генерира приходи. Важен акцент за компанията ще бъдат и смарт джаджите в интелигентните домове, които крият голям бизнес потенциал.

 

Още от Digital: LG купиха 540 патента на компанията DuPont, за да направят OLED телевизорите по-добри