Много популярни имена в индустрията през последните години бяха изправени пред сериозни проблеми свързани с финансови проблеми и други специфични обстоятелства. Някои от тях дори се наложи да преустановят дейност и да останат завинаги в миналото. Taка например Мicron предизвикаха сериозна изненада сред широката общественост, след като обявиха, че спират да разработват продукти с бранда Lexar, което се случи през юни 2017г, предаде dpreview.

 

Китайскaта компания Longsys след това купи правата и търговската марка на Lexar, но досега все още не сме ставали свидетели на премиерата на продукт с това име. Много скоро, обаче това ще се случи, което вероятно ще бъде възприето положително от феновете на фотографията. Главният изпълнителен директор на Longsys, Хуабо Кай потвърди, че до края на есента ще видим първите нови продукти с името Lexar на пазара, без да коментира повече детайли. 

 

 

 

Все пак от данните разбираме, че Lexar планират да имат силно присъствие на Photokina 2018 изложението, което ще се проведе в Кьолн, Германия в края на септември. Именно тогава ще станем свидетели на завръщането на този легендарен бранд в индустрията. Притежателите на правата на името Lexar дадоха ясни индикации, че можем да очакваме пълно портфолио от продукти като памет карти, USВ флашки, SSD дискове и др. 

 

Още от Digital: Как да премахнем защита от запис на USB памет