Boeing са глобален лидер в сферата на авиацията и проявяват голям интерес към нова генерация летателни апарати, които могат да се движат автономно. Инженерите на дъщерното дружество Aurora Flight Sciences от месеци разработват прототипи ба безпилотни машини. Проектът се развива съобразно първоначалните планове, като Boeing сега се похвалиха ,че са провели първите успешни тестове на уникалната машина. Това е само първата стъпка в създаването на летящи автомобили на компанията. 

 

Проведените тестове показват, че летателния апарат на Boeing е оборудван изцяло с електрически двигатели и също така е в състояние да излита и каца вертикално. Целият тест е бил доста кратък, като в момента акцента е да се проведи дали всички системи работят безотказно, като в следващите месеци предстоят още множество публични демонстрации на машината. Прототипът на Boeing е състояние да лети автономно на разстояние до 81 километра, но тази стойност ще бъде увеличена при финалната версия, съобщава TheVerge.

 

 

Дължината на летателния апарат е 9.14 метра при широчина от 8.53 метра. Инженерите на компанията тестват различни батерии, които да удължат допълнително максималното време за полет с едно зареждане. Ще е необходимо време преди подобни методи за транспорт да станат публично достъпни за всички. Boeing се надават да изиграят ключова роля в тези процеси и да продават на пазара летящи апарати с подобен дизайн в следващите пет години. Идеята привлече вниманието и на други компании като Uber и Airbus.

 

Oще от Digital: Ето как изглежда отвътре фабриката, в която се произвеждат самолетите Boeing 737