Несъмнено BMW M2 е един от моделите на "Баварците", който ще остави значима следа в историята им. Автомобил който едновременно съчетава страхотна визия, компактни размери, мощен двигател и ясно изразен спортен дух при шофиране. Днес стана ясно, че по време на арт-изложението Frieze Los Angeles 2020, в хода на модернизацията на BMW Individual M GmbH се обявява сътрудничество не с кой да е, а с популярният творец FUTURA 2000.

 

 

Първият плод на сътрудничеството е ръчно изрисувано BMW M2 by FUTURA 2000, в което акцент ще бъдат цветовете, концентричните форми и кинетични композиции. Общо 3 автомобила BMW M2 by FUTURA 2000 ще се превърнат в сцена за модерното изкуство и ще бъдат изцяло преработени - екстериорно и интериорно в стила на FUTURA 2000.

 

 

По време на пресконференция Леонард Хилтън МакГър, който стои зад псевдонима, превърнал се в знаков арт бранд споделя: „BMW M2 Competition е динамично, екстровертно и до голяма степен провокативно. За мен е голяма чест да придам на този автомобил малко повече екстравагантност“

 

 

От думите на Маркус Флаш, CEO BMW M GmbH става ясно, че в скоро време ще се появи в продажба специална BMW M2 Competition серия, вдъхновена от бунтарският дух на FUTURA.

 

Прочетете още статията: Tesla e вторият най-голям производител на автомобили по пазарна капитализация