BMW официално представиха дългоочаквания iX3 по време на автомобилното изложение Auto China 2018. Събитието се провежда в момента в Пекин, Китай. Aко всичко върви по план серийната версия на BMW iX3 ще е достъпна за потребителите през 2020г. Германският производител е оборудвал модела със 70kWh батерии, които могат да гарантират максимален пробег от 400 километра преди да се наложи да ги заредите отново. BMW iX3 поддържа технологията, позволява за 30 мин. да бъдат захранени на пълен капацитет.

 

Новият автомобил разполага с характерната за BMW агресивна решетка в предната част, информира Engadget. Динамичната визия е едно от уникалните характеристики на BMW iX3. Компанията е използвала модифицирана версия на електрическа система от поколение, която осигурява максимална мощност от 270 конски сили. Стратегията на BMW предвижда до 2025г. да предлагат на потребителите разнообразно портфолио, което включва поне 12 модела с електрически двигатели.

 

 

Инженерите на компанията вече работят усилено над няколко интересни проекта, сред които електрическо купе и луксозен автомобил, който се управлява автономно. BMW също така инвестираха в голяма фабрика за производство на батерии за електрически автомобили. Германския бранд заедно с други големи имена от автомобилната индустрия стартираха общ проект за изграждане на мащабна мрежа от станции за зареждане на територията на Европа в опит да популяризират EV aвтомобилите.

 

 

Още от Digital: Пет електрически SUV, които ще можем да управляваме до 2020г.