Представете си ситуацията, в която пътувате в непознат град и трябва да се придвижите до няколко различни ситуации. Градският транспорт и метрото са удобни възможности да го направите, но не и най-добрите. Оптималният вариант би бил да имате на разположение собствен автомобил. Именно заради това все повече компании предлагат различни възможности да наемете техни коли за определен период от време. Uber и Lyft вече предлагат подобни услуги на клиентите си.

 

Тази идея вече привлича вниманието на традиционни производители на автомобили като BMW и Daimler, предаде CNet. Двата бранда дори планират да комбинират усилията си, за да предоставят най-доброто в сферата на наемането на коли. Оказва се, че BMW и Daimler са взели решение да слеят в едно своите бизнеси в тази сфера, които се казват съответно DriveNоw и Car2Go. Информацията е от главния изпълнителен директор на Sixt, които имат 50% дял в DriveNow.

 

Желанието на двете компании да си партнират е провокирано от все по-голямата популярност на услуги като Uber и Lyft. В последните месеци се забелязва голям интерес към наема на автомобили в големите градове, тъй като услугите DriveNow и Car2Go предлагат редица специални предложения. Клиентите могат да се възползват от оферти като безплатен паркинг и намаления в бензиностанции. Предстои да видим как BMW и Daimler ще променят този сегмент.

 

Вижте десет неща, които е добре да имат бъдещите автомобили