Купете Blackview Tab 8 с най-ниска цена от Smartfonix.com

Когато разполагат с по-ограничен бюджет, много хора са поставени пред дилемата дали да си купят лаптоп или или таблет. Реално и двете устройства имат своите преимущества и недостатъци, но когато е намесен и факторът цена, която в случая ще определим с горна граница 300 лева, то везната сериозно се накланя в полза на таблетите. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже един много интересен таблет, който тества от няколко дни.

Той има голяма зрителна площ, красив дизайн и добри технически характеристики, а с помощта на един допълнителен аксесоар много лесно се превръща в хибрид, който може без проблем да замени всеки базов лаптоп. Уважаеми любители на полезните и функционални технологични устройства – Blackview Tab 8.

Ще започнем с разопаковане и поглед, какво Blackview са оставили в кутията, освен таблета. Първото нещо което ни прави впечатление е мултифункционалният калъф, който не само предпазва гърба и лицевата част, а също така служи и като стойка за настолна работа. Освен това в кутията има още зарядно, кабел за пренос на данни, донгъл с преходник към пълноразмерно USB и стерео слушалки с hands-free. Върху дисплея пък има вграден протектор.

Въпреки ниската си цена, Blackview Tab 8 има метален корпус, което му придава усещане за лукс. Има и поликарбонови елементи, като присъствието им е наложително, защото под тях са разположени антените за мобилен и Wi-Fi интернет. Да в корпуса е вграден Dual SIM 4G LTE слот. Дизайнът на таблета е елегантен и изчистен. Той е актуален и по нищо не отстъпва на този при няколко пъти по-скъпи таблети, които сме тествали. В това отношение Blackview печелят точка от нас. Tab 8 се предлага в две цветови разновидности – сива и златна, като и двете се предлагат на българския пазар.

 

 

Размерите на таблета не са малки и това се дължи на факта, че около 10.1-инчовият му дисплей стои стабилна рамка. Това обаче не е изолиран случай, а тенденция при таблетите като цяло. Като база за сравнение ще вземем близо два пъти по-скъпият Samsung Galaxy Tab A7 10.4 (2020), който е със сходен дизайн и размери. Дори при него хоризонталната страна е по-широка – 247.6мм, спрямо 243.6мм при модела на Blackview. Останалите му размери са 162.4мм по вертикала и дебелина от само 8.9мм.

Таблетът е с тегло от точно 600 грама и е малко по-тежък, но пък теглото върви ръка за ръка със здравина. При опити за кривене, металната конструкция не поддава. Сглобката на отделните елементи е качествена и не се чуват паразитни припуквания и други странни звуци.

 

Както вече стана дума, дисплеят на таблета е с 10.1" диагонал - достатъчно голяма зрителна площ за пълноценна работа и забавление. Панелът му е IPS, а резолюцията FHD+ 1920x1200 пиксела. Така плътността на пикселите за 1“ е 224ppi, а размерът на всяка от точките 0.11мм. На много хора тези цифри не говорят нищо, затова ще обобщим информацията, която стои зад тях с няколко думи.

Пикселите са с толкова малък размери токова гъсто подредени, че дори да се вгледате от съвсем близко разстояние, няма да забележите очертанията им. Това означава, че ще имате максимално детайлен образ, което пък от своя страна влияе положително и на умората в очите след продължително взиране. Например когато гледате дълго време видео или играете игри.

Още повече, че таблетът разполага и с доста силно стерео озвучение, с което двете занимания са истинско удоволствие. Звукът от двата говорителя в долната периферна част е силен и чист. Но нека не го описваме, предлагаме ви направо да чуете саунд тест, който направихме специално за вас.

Разглеждайки периферията ще отбележим нещо любопитно - независимо от ниската цена на устройството, портът за зареждане и пренос на данни е USB Type-C. Този стандарт все още е присъщ основно на по-високият клас устройства. Останалата част от периферията включва бутон за активиране, курсор за регулиране силата на звука и 3.5мм аудио жак.

Музика можете да слушате и с безжични слушалки, като връзката с тях става посредством по-бързият и надежден Bluetooth 5.0. Тук е момента да кажем, че Tab 8 има и добро навигационно позициониране, което прави връзка със сателитите GPS, GLONASS и BEIDOU. Тестовете ни показват, че тракингът е прецизен и дава минимално отклонение, в сравнение с тракинга на професионална навигационна система Garmin.

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на таблета Blackview Tab 8. В нея по традиция ще подходим още по-технически и ще ви запознаем с хардуера, софтуера, камерите и батерията на устройството.

 

Ако междувременно бързате да научите какви са техническите характеристики на таблета и каква точно е цената му към момента, в който гледате това видео ревю, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com