Ако ни попитате „Кои са най-добрите удароустойчиви смартфони в света?“, без да се колебаем особено много, ще назовем три марки – Blackview, CAT и Ulefone. Тези брандове имат дълбоки традиции в създаването на устойчиви на всякакви външни влияния смартфони, за които не са проблем изпускане, потапяне във вода, заливане са машинно масло и дори радиация.

Във видео ревютата си Digital.bg е показвал почти всеки от смартфоните, които тези марки са пускали някога на пазара, защото оказва се голяма част от българските потребители имат нужда от точно такива защитени устройства и често ни изпращат питания за тях. Последното от тях е „Кога ще има брониран 5G смартфон?“

 

 

Когато посетим официалната страница на Blackview, можем да видим продуктовият план на компанията до края на 2020 година. От него става ясно, че в близко време предстои да видим два нови модела.

Първият от тях е Blackview BV5100 и той още този месец ще се появи на бял свят. Моделът е със стандартен за бранда дизайн, с подсилен корпус в черно и жълто. Нивото на защитата му е IP68/IP69K и MIL-STD-810G. Той ще има 5.7" дисплей със съотношение на страните 18:9. Ще се задвижва от 8-ядрен процесор, на който ще партнират 4GB RAM памет и 128GB сторидж.

Смартфонът ще работи под операционна система Android10, ще разполага с NFC, Fingerprint и поддръжка за навигационните сателити GPS, GLONASS, Beidou и Galileo.

Blackview BV5100 ще има тройна Sony IMX134 16M камера и предна селфи 13MP Sony IMX214. Смартфонът ще се захранва от батерия с 5580mAh заряд и ще поддържа безжично Wireless зареждане.


По-интересната очаквана до края на годината премиера е тази на Blackview BL6000 Pro, който именно ще бъде първият брониран 5G смартфон. Той ще бъде новият флагман на бранда и ще се яви наследник на много популярният през 2016 година BV6000, който пък беше първият брониран 4G смартфон на марката.

Сред големите преимущества на 5G технологията са онлайн гледането на филми с висока разделителна способност, онлайн VR игрите и възможността за бързо теглене на големи файлове.

 

 

BL6000 Pro е плод на сътрудничеството между Blackview платформата за краудфандинг Indiegogo. От силуета който се вижда на сайта на Blackview, смартфонът ще е с елегантен дизайн и няма да е с типична за брониран смартфон визия. Въпреки това отново ще има IP68, IP69K и MIL-STD-810G сертификати за протекция.

За параметрите на Blackview BL6000 Pro не се знае много, но вече е ясно, че дисплеят му ще бъде почти безрамков, а централният процесор ще е MediaTek Dimensity 800.

 


Ще му партнират 8GB RAM и 256GB сторидж, а батерията която ще дава енергия на всичко това ще разполага с 5280mAh заряд. Основната камера на смартфона ще е с 48MP еквивалент.

Очакваме в съвсем скоро време BV5100 и BL6000 Pro 5G да се появят и на официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com.

 

 

Още от Digital.bg: Каква е разликата между бронираните смартфони Ulefone Armor X8 и Ulefone Armor 8 (видео)

 

Музика: Bensound.com