Купете Blackview S8 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Това е Blackview S8 – един красив смартфон, който вече успя да ни впечатли с дизайн, използвани висококачествени материали и компактни размери. Всичко това + дисплея, периферията и някои иновации, разгледахме в първата част на видео ревюто което Digital.bg посвети на устройството. Директен линк към нея ще намерите тук, а сега идва ред да продължим напред с останалите интересни неща в S8, а те не са едно и две.

 

 

Един от основните компоненти на които всеки потребител обръща внимание при избора на бъдещият си смартфон е хардуерът. При Blackview S8 той е поверен в ръцете на един добре познат ни централен процесор в лицето на 28 нанометровият Mediatek MT6750T. Същият сме срещали при различни смартфони на Oukitel, Doodee, Asus, Ulefone и Alcatel. Той е 8-ядрен и съчетава 4 Cortex-A53 ядра на 1GHz с още 4 на 1.5 GHz.

 

И преди сме казвали, че идеята на това разделение е с цел пестене на енергия. Когато използвате смартфона си за стандартни цели като разговори, месинджър или браузване, активна е само по-слабата 4-ка. Едва когато имате нужда от повече мощност, процесорът активира и останалите 4 ядра, за да работи на пълна мощност. В комбинация с графичен процесор Mali-T860MP2 и цели 4GB RAM памет, смартфонът се справи отлично с всички задачи които му поставихме по време на тестовете ни.

 

На Blackview S8 спокойно можете да играете дори по-тежки игри като най-новият Asphalt 9: Legends, дори без да намалявате графиката от настройки. В този момент на силно натоварване, измерваме и температурата на корпуса която е в норма, достигайки максимум 42 градуса.

 

Освен хардуер обаче, един смартфон е и софтуер. При Blackview S8 той е поверен в ръцете на операционна система Android версия 7.0 Nougat. Типично за Blackview, интерфейсът е максимално интуитивен и ориентирането в менюто става лесно.

 

Полезните неща идват още от падащото отгоре меню. Тук например имате функция за директен видео запис на случващото се върху дисплея. Data Saver, Cast чрез който можете безжично да споделяте съдържанието на смартфона си с телевизор, проектор или монитор.  Google Nearby пък е асистент който ви показва интересни обекти които се намират в близост до вас. Тук можем да кажем, че GPS модулът на Blackview S8 работи отлично и е много точен. Съпоставимо с професионална навигационна система Garmin, отклонението е съвсем минимално.

 

Влизайки в менюто с настройки, откриваме богат асортимент от Gesture команди които с по едно движение върху закключеният дисплей, могат да извършват различна задача. Да сменяте песни в аудио плейъра, да активирате камерата, да влизате в контакти, да правите звукозапис и още куп други. В “Smart Communication” менюто пък има още допълнителни функции, като например  да приемате автоматично обаждане, просто като приближите телефона до ухото си, да изключвате звука или да отказвате обаждане, обръщайки смартфона по лице и още.  Blackview S8 ви дава възможност безжично да се свързвате към принтер и да принтирате.

 

Несъмнено едно от най-големите качества на Blackview S8 са неговите камери, които са общо 4 на брой, с една по-малко от светкавиците. Върху гърба се намират две от тях. Те осветяват качествено обекти при снимка на до около 3 метра. Интересното е, че задните и предните камери са с напълно еднакви сензори – 13MP+0.3MP което означава, че телефонът има изключително добра селфи камера която може да прави снимки с „Ефект Боке“. Основният сензор е Sony IMX258 с апертура f/2,0.

 

 

Той се състои от общо 5P лещи и както и сами ще се убедите от кадрите на екраните, снима много добре. От менюто с настройки, можете да активирате различни филтри и персонализации, както и да разкрасявате лицето в кадър което постоянно е на фокус. Светкавица има и при предната камера – екстра която много ще оценят любителите на дискотечните селфита.

На Blackview S8 спокойно  можете да запаметите голямо количество памет. Вградената му памет е 64GB, което практиката показва, че е напълно достатъчен обем за стандартни потребителски нужди. Ако все пак имате нужда от повече, чрез слота за microSD, можете да добавите до още 128GB. Тук е моментът да кажем, че към Blackview S8 можете да свържете дори флашка с голям обем памет. Това е възможно благодарение на донгъла който производителя е поставил в комплект с телефона.

Blackview S8 се захранва от Li-Ion батерия с 3180 mAh заряд. По време на тестовете ни, те се оказват достатъчни за около 2 до 3 дни комбинирана експлоатация с едно зареждане. В комплект със смартфона идва 5V/2A зарядно с което за един пълен цикъл на зареждане са ви нужни около 2.5 часа.