Тези от вас, които следват видео ревютата на Digital.bg, знаят че в тях често показваме смартфони на марката Blackview. Това се дължи на факта, че често получаваме зрителски и читателски питания, в които се интересувате "Какъв брониран смартфон с ниска цена" можем да ви предложим като хора, през ръцете на които са минали хиляди смартфони за тест. 

Практиката ни показва, че моделите от BV серията на Blackview отговарят на тези две основни изисквания, като добавят към тях допълнителни екстри като голяма батерия, добра камера, мощен хардуер и софтуер, който включва някои специализирани приложения за оцеляване, ориентиране, спорт и работа.
В края на 2019 година писахме за модела Blackview BV9900, който тогава ни впечатли със своите 5.84" FHD+ дисплей, 48MP камера на Sony и издръжливост на температури до -30°C. Оказва се обаче, че това явни не е достатъчно на Blackview и днес те ни изненадват приятно с ъпгрейдната версия BV9900 Pro.

 

 

Нарицателно можем да наречем BV9900 Pro - "Хищникът". Като това прозвище ще дойде от едноименният филм "Пришълецът срещу Хищникът" (Alien vs Predator), където хищникът гледа посредством термо камера. Да, един от основните акценти на Blackview BV9900 Pro е, че има на разположение тази много полезна екстра. Термичният сензор тук е FLIR Lepton. Това е вторият смартфон на бранда, който има на разположение въпросната екстра. 
Ще ви припомним, че вече ви показахме във видео ревю Blackview BV9800 Pro, който беше доайенът в това отношение. Макар и да става за забавление, основната задача на термо камерата е да върши работа при професионална полу-професионална употреба. С нея могат да се откриват течове на вода и да се виждат грешки при неправилно саниране. 
Да се откриват хора в тъмното или да е помощник на ловци при търсене на криещ се в храстите дивеч. Същите функции имат и далеч по-скъпите смартфони Cat S60 и Cat S61.

 

 

Основната камера на новият Blackview BV9900 Pro е същата, която използват топ смартфони като Honor 20 Pro и OnePlus 7T. Сензорът е 48MP Sony IMX586, с ултра компактен размер на пиксела от 0.8μm. 
Така може да се постигне максимално детайлен образ при снимка, дори да сме изрязали само определен фрагмент от нея. Предната селфи камера на смартфона е 16MP.

Blackview BV9900 Pro е доста стабилен брониран смартфон. Той има IP69 и Mil-STD-810G сертификати за протекция, а дисплеят му е с Corning Gorilla Glass 5 бронировка. 
Батерията е с капацитет от цели 4380mAh, а в основата на хардуера му стои осем ядрен процесор Mediatek P90, който си партнира с 8GB RAM памет и 128GB сторидж. 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix