Вижте още видео ревюто: Смартфонът Blackview BV9800 Pro е идеална алтернатива на CAT S61, но с по-ниска цена

 

Достатъчно надежден смартфон с красив и запомнящ се дизайн. Да има мощен хардуер и интуитивен софтуер…достатъчно голям дисплей и надеждна батерия. Също така ако може камерата му да прави супер снимки, включително под вода и разбира се, ако случайно го изпусна случайно, по възможност да не се счупи. Със сигурност сте били в подобна ситуация при избора на бъдещият си смартфон и това са ако не всички, то поне част от критериите, които имате за устройството което бихте избрали. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже един смартфон, който отговаря на всички изброени изисквания. Уважаеми дами и господа - Blackview BV9800 Pro.

В първата част на това ревю спряхме поглед върху видимото за очите в дизайна на устройството. Разбрахме от какви материали е направен корпуса и какво е по-специфичното по периферията му. Разбрахме и на какви външни влияния може да издържи протекцията, която производителят е заявил. Сега обаче идва ред да подходим малко по-технически и да спрем поглед върху големият цели 6.3“ дисплей. Това е доста по-голяма зрителна площ в сравнение с тази на CAT S61 който се явява основен конкурент на BV9800 Pro. При него диагоналът е 5.2".

 

Дисплеят на бронираният смартфон на Blackview е със съотношение на страните 19.5:9 и с характерна Waterdrop извивка горе. В нея е поместена предната селфи камера. Заради допълнителният ред пиксели, резолюцията на екрана е FHD+ 2340x1080 пиксела. Пикселите за инч са с висока плътност (409) и така образите на дисплея са изключително детайлни, а това както и друг път сме казвали, води до намалена умора в очите ни след продължителна работа или гледане от близко разстояние, при което не се забелязват очертанията на пикселите. Яркостта на дисплея е доста над средностатистическа и той е добре видим, дори да сме навън и да грее ярко слънце.

 

Ъглите на странично виждане са високи и при цветовете няма изменение. Дисплеят е с Corning Gorilla Glass 3 протекция, която го предпазва от драскотини и има специален сензорен панел, който ви позволява да работите с тъчскрийна безпроблемно, без да сваляте ръкавиците си.

 

Купете Blackview BV9800 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

За тези, които се интересуват основно от хардуера на смартфона ще кажем, че Blackview BV9800 Pro има изключително добре подбрана конфигурация, която включва 8-ядрен централен процесор MediaTek MT6771V/CT. Известен още като Helio P70, той има две четворки ядра, съответно Cortex­A73 с 2.1GHz тактова честота и Cortex­A53 с 2GHz. Целта на разделението е максимално добро КПД. При стандартни задачи активна е само по-слабата 4-ка, а при тежки се активират и останалите ядра.

 

 

При такива изпитания не се сблъскахме със забавяне, прекалено греене на корпуса и други проблеми. Разбира се тук важен фактор са цели 6GB LPDDR4X RAM памет и партниращ графичен процесор ARM Mali G72 MP3 с честота 900MHz. На телефона без проблем вървят всички съвременни игри и то на високи графични настройки. А те както знаем са с голям обем, но това по никакъв начин не трябва да ви притеснява, защото вградената в смартфона памет е цели 128GB, които при желание от ваша страна могат да се увеличат с до още 256GB посредством слота за карти памет.

 

 

Blackview BV9800 Pro работи под операционна система Android 9, като интерфейсът ѝ типично за сървайвър смартфон има специални улесняващи живота ви екстри и функции. Повечето от тях са събрани в папката Toolbox. В нея имате приложение за звуков тест, електронен компас, лупа, различни нивелири, крачкомер, барометър, фенер и нощна камера. В отделна икона на стартовият си екран имате SOS приложение, което може да ви спаси в екстремна ситуация, като изпрати на предварително зададен номер зов за помощ с информация с точното ви местонахождение.Телефонът има позициониране на база сателитите GPS, GLONASS и BEIDOU и тракингът му дава съвсем минимално отклонение в сравнение с професионална навигационна система Garmin. Мобилната му мрежа е 4G.

Blackview BV9800 Pro се захранва от акумулаторна батерия с 6580mAh заряд, който му е достатъчен за 35 днни в режим на изчакване. С едно зареждане можете да се насладите на 30 часа слушане на музика, 14 часа гледане на видео или на 27 часа разговори. В комплакт с телефона имате бързо 9V/2A зарядно, а можете да се възползвате и от безжично Wireless зареждане.