Купете Blackview BV9800 с най-ниска цена от Smartfonix.com 

 

В тази кутия се крие един типичен смартфон, предназначен за хора с екстремни професии, хобита и начин на живот. Той е изключително здрав, има екстри които повечето други смартфони нямат, захранва се от батерия с огромен заряд, който предоставя много дни автономна работа без зареждане, камерата му снима с идеално качество, а хардуерът му се справя с всички тежки задачи, които можете да зададете на един смартфон. Уважаеми дами и господа, в това свое видео ревю, Digital.bg ще ви запознае обстойно с Blackview BV9800.

Нека първо отворим кутията и погледнем какво има в нея освен смартфона, който е със заводски протектор върху дисплея. Освен него имате и втори допълнителен. Имате USB Type-C кабел за пренос на данни, бързо зарядно стерео слушалки с Hand Free и и игла за отваряне на слота за SIM. А това специално перо, след малко ще ви покажем за какво служи то.

Както е видимо и от непрофесионалисти, корпусът на BV9800 е значително подсилен. В него са използвани гумиран поликарбон и метал. Метални са периферията и бутоните  в нея, като двете плочки са захванати посредством общо 8 шестограмни винта. Гърбът е захванат за основното тяло посредством 4 броя от същите, а върху него има още една метална плочка, захваната с други 4 винта. Тя предпазва камерата и стои половин милиметър над камерите и светкавицата. Така стъклата им са защитени и няма шанс да се надраскат, когато телефонът е оставен по гръб. Специално подсилване има и по ъглите на телефона, като така при едно евентуално падане върху тях, дисплеят е защитен от счупване.

 

Цялостното ниво на защита при Blackview BV9800 наистина е впечатляващо. В характеристиките му намираме IP68/IP69K и MIL-STD-810G сертификат за протекция. Само малка част от спецификациите на защитата са - удар, вибрация, висока и ниска температура, термошок, прахови частици. машинно масло и много други. Благодарение на специалният си корпуса, BV9800 е 360-градусова капсулована защита от прах и пясък. Падане от височина до 1.5 метра не представлява абсолютно никаква заплаха за здравината на тялото. Водоустойчивостта пък позволява потапяне във вода с дълбочина до 150см, за време до 30 минути. Както не веднъж сме казвали в ревютата си, ние не сме привърженици на тенденцията да се унищожават умишлено смартфони, които могат да вършат вярна работа на някой. По тази причина и няма да подложим на тежки изпитания Blackview BV9800. Ако ви е любопитно на какво може да издържи смартфона, в сайта и в официалният Youtube канал на бранда има не малко видеа с тестове.

 

Независимо от високото си ниво на защита, BV9800 не е прекалено масивен. Телефонът лесно се побира в мъжка ръката и е удобен за държане. Заради гумираната си обвивка не се пързаля. Размерите му са 168.5мм на 81мм, с дебелина от 14.8мм. Заради високото ниво на защита, слота за SIM и карти памет е доста добре защитен. За да го отворите, трябва да използвате споменатото по-рано в ревюто ни перо. Сега имате достъп до единия 4G SIM слот. За да стигнете до втория, трябва да отключите допълнителен слот с помощта на металната игла от комплекта и отново да издърпате чекмеджето посредством перото. В останалата част от периферията на телефона намираме бутон за активиране и курсор за звука в ляво.

 

 

В дясно имате още един програмируем бърз бутон, който може да се използва за онлайн Walkie-Talkie. Долу под изолиран капак е порта за зареждане и пренос на данни, а горе също под капак има 3.5мм аудио жак. До него, впечатление ни прави наличието на едно малко прозорче. Това е Infrared, посредством който можете да използвате телефона като дистанционно за телевизор, климатик, аудио система и други устройства, които поддържат тази функция. Телефонът поддържа безжично зареждане Wireless Charging и има NFC което позволява бърза безжична връзка с други устройства, поддържащи функцията, както и Google Pay в страни, които я имат.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Blackview BV9800. В нея ще подходим технически и ще ви запознаем с параметрите на дисплея, хардуера, софтуера и батерията на устройството. В отделно фотографско видео ревю пък ще ви покажем как снимат общо 4-те камери, които има смартфона. Ако междувременно сте любопитни да научите техническите характеристики на BV9800 в аванс, както и да разберете на каква цена се продава той в България, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Blackview – Smartfonix.com