Купете Blackview BV9700 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Той е красив, здрав, устойчив на мокрене, прах и удар, има голям дисплей с висока резолюция и вграден Fingerprint сензор, мощен хардуер, който не се задъхва пред нито едно изпитание и има екстри, които не се срещат при никой друг смартфон на пазара.

 

Ако следите видео ревютата на Digital.bg, вече знаете, че говорим за Blackview BV9700 Pro – защитен флагман с много големи възможности и достъпна цена.

Вижте още видео ревюто: Смартфон Blackview BV9700 - Тест на дисплей и хардуер

Замислете се – често ли срещате смартфон, който има масивна кука за закачване на връзка за врата. При стандартен смартфон това не би било нужно, но ако работите на стълба или планинарствате по скали, със сигурност бихте се зарадвали на тази екстра. Blackview BV9700 Pro обаче има и някои още по-интересни екстри, които са свързани със софтуера му. Именно тях ще разгледаме подробно в това ревю.

Например VOC сензорът, който е скрит в тази дупчица под светкавицата. Той измерва качеството на въздуха около вас, като не си мислете, че това е някакъв маркетинг трик. Устройството работи напълно реално и сега ще ви докажем това. Стартираме приложението „Gas Monitor“ от „Toolbox“ иконата и го оставяме активно в продължение на 15 минути. Всичко е в норма. Сега обаче ще използваме празен дезодорант, в който има остатъци от втечнен пропан-бутан. Убедихте се, че този газ, може сериозно да навреди на здравето ви, ако го вдишвате.

В „Toolbox“ има още други интересни функции, които могат да направят живота ви доста по-лесен. Фенерчето и алармата са съвсем базови неща, но по-интересните са С помощта на “Sound Meter”, можете да измерите нивото на шума.

 

 

Посредством камерата, можете да използвате лупа, а за строителство, интериорен дизайн и чертане, на помощ ви идват цели 5 приложения – „Pic Hanging“, за да бъдат картините ви идеално равни на стената, „Gradienter“ и „Plumb Bob“ за нивелиране на всякакви повърхности, „Protractor“ за градуси на ъгъл и „Heigght Measure“ за определяне на височина (като тук трябва да въведете предварително ръста си). 

 

Имате също така и компас, който работи доста точно. Тук е момента да споменем, че BV9700 Pro разполага с 3-позиционна навигационна система, която се свързва бързо към сателитите GPS, GLONASS и BEIDOU. Тестовете ни показват, че навигацията работи отлично, като отклонението съпоставимо с професионална навигационна система Garmin е съвсем минимално. В комбинация с навигацията работи и приложението „Pedometer“, което проследява разстоянията които извървявате и на база това можете да правите мониторинг на здравословният си начин на живот.

 

 

Освен приложенията в „Toolbox“, имате и програмируем SOS бутон, който се намира в ляво. Можете да го настроите така, че при задържане да изпраща SMS съобщение с точното ви местонахождение на определен номер или да проведе обаждане. Наистина полезно решение, което буквално може да спаси живота ви. В случай, че не искате да използвате бутона с това му предназначение, използвайки иконата „Instructions“, можете да въведете и различни опции като бърз достъп до фенер, камера и други.

 

 

В падащото меню също има различни полезни функции, като например „Under Water“, който предвид, че телефонът е с IP68, IP69K и MIL-STD-810G сертификати за протекция, със сигурност ще ви влезне в помощ. Той изключва сензорите на дисплея, с цел да можете да снимате под вода, използвайки механичните бутони. От тук можете да активирате „Screen recording“, който записва видео клип със случващото се върху дисплея на телефона ви, а вие успоредно с това можете да обяснявате на глас, какво правите, защото е активен и микрофона.

 

 

„Cast“ функцията пък ви позволява да споделяте съдържанието на дисплея си, директно върху Smart телевизор или протектор. От падащото меню изключително бързо се активира и режимът за пестене на енергия.