Вижте още: Blackview BV9500 Plus - Брониран смартфон с IP68/IP69K и MIL-STD-810G защита

 

Това на екраните ви е Blackview BV9500 Plus - един от най-надеждните бронирани смартфони за тази година. Устройство подходящо за хора с по-динамичен начин на живот и за такива, които често се оплакват че пак са изпуснали телефона си или нямат батерия.

 

 

Всъщност преимуществата на BV9500 Plus са доста повече от голяма батерия и здрав корпус, като в това ще се убедите от поредицата от видео ревюта, които Digital.bg посвети на смартфона. Първата ѝ част говорихме за видимото за очите в дизайна, използваните материали, конструктивни специфики и нива на защита.

Директен линк към въпросното видео има над тази статия, а сега ще продължим обзора си с малко по-техническа насоченост. Дисплеят на смартфона е с 5.7" диагонал и FHD+ резолюция. 2160х1080 пиксела водят до плътност от 424ppi, с 0.06мм размер на всеки от пикселите. В резултат картината на дисплея е доста детайлна и дори след по-продължителна работа, не изпитваме умора в очите си. Такава не изпитваме и когато работим с него на тъмно, предвид, че яркостта се намалява достатъчно много и има специален режим за щадене на очите. В същото време, когато пък работим с телефона навън през деня и е слънчево, дисплеят остава достатъчно добре видим, защото максималната яркост е висока.

 

 

Хардуерът на Blackview BV9500 Plus е сред основните ъпгрейди в сравнение с предишното поколение BV9500. В основата му стои централен процесор MediaTek MT6771T. Тази разновидност на  Helio P60 с bigLITTLE 12nm процесор е с 8 ядра, групирани две 4-ки ARM Cortex-A53 и Cortex-A73, като тактовата им честота достига цели 2.1GHz. Разделението се прави с цел да се постигне максимално добро КПД.

 

 

Тоест когато не натоварваме телефона прекалено много, активна е само по-слабата група - например когато браузваме или използваме месинджър. Чак когато играем игри, работим с програми или натоварваме по друг по-сериозен начин – процесорът разкрива целият си потенциал, а той е доста голям. Партнират му GPU ARM Mali G72 MP3 с 900MHz честота и 4GB LPDDR4 RAM памет. С тази хардуерна комбинация, Blackview BV9500 Plus работи отлично по време на тестовете ни. На него дори можете да играете по-тежки игри, без наченки на забиване.

 

 

Ударо и водоустойчивият смартфона на Blackview работи под операционната система Android 9.0, който типично за бранда е специализиран интерфейс. В него е премахнато всичко излишно, като са добавени някои сървайвър функции и други, които улесняват живота ви значително. В менюто откриваме жестови команди, управление с една ръка и бързи функции при разговор. В специалната папка с приложения "Outdoor Toolbox" откриваме електронен компас, фенер, децибелометър, различни строителни приложения за нивелиране, крачкомер и дори барометър, чрез който може да разберете дали времето ще се разваля, дори да нямате интернет мрежа.

 

 

Тук е момента да кажем, че смартфонът е 4G LTE и има много добро покритие на антената, дори в помещения със слаб обхват и респективно в планини и гори, където иначе обхватът е по-слаб. При използване на мобилен интернет, максимални скорости за пренос на данни са 300Mbps за сваляне на информация и 50Mbps за качване. Съвсем очаквано GPS/GLONASS навигационната система работи отлично и е с доста добро. Тестът ни с тракинг показва минимално отклонение. Телефонът разполага с NFC функционалност, която ви позволява бърза връзка с други устройства, трансфер на информация и безжични разплащания.

 

 

В първата част на ревюто което му посветихме, споменахме, че BV9500 Plus има допълнителен програмируем бутон по периферията си. Той може да бъде настроен така, че да активира различна функция на телефона. Вариантите за активация са 3 различни - единично, дълго и двойно натискане. Те могат да активират фенер, камера, запис на видео или скрийншот. Можете да настроите бутона така, че да отваря и определено приложения или да изпълнява SOS функция, която при нужда изпраща съобщение на предварително зададен номер което освен текст съдържа информация с точното ви местонахождение.  Нормално, все пак BV9500 Plus е смартфон, който е създаден, за да ви помогне да оцелеете във всякакви екстремални ситуации.

 

Купете смартфона Blackview BV9500 Plus с най-ниска цена от Smartfonix.com