Купете смартфона Blackview BV9500 Plus с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

След като в началото на годината в серия от подробни видео ревюта ви показахме бронираният смартфон Blackview BV9500, той се превърна в един от най-търсените в класа си. А знаем, че днес ударо и водоустойчивите смартфони не са един и два. Едно от основните предимства на BV9500 пред конкурентите му беше огромната батерия с цели 10000mAh заряд. Днес, почти година по-късно, моделът се сдобива с наследник, който надгражда до такава степен базата на предшественика си, че да се превърне в един от най-добрите защитени смартфони за 2019г. Уважаеми дами и господа Digital.bg представя -  Blackview BV9500 Plus.

Моделът идва в тази кутия, като вътре освен него намираме и доста богата съпътстваща окомплектовка. Това обаче не е изключение за Blackview, а нещо характерно за всички смартфони на бранда. Освен дежурните книжки с инструкции, бързо зарядно и кабел за пренос на данни, имаме още допълнителен протектор за дисплея и стерео слушалки с Hands Free. Преходник от microUSB към USB Type-C и OTG кабел, към който можете да свържете флашка, клавиатура или дори мишка. Ако към същия свържете дългия кабел, можете да използвате BV9500 Plus и като външна батерия, с която да заредите друг смартфон, защото е налична и функция Reverse Charge. В комплекта имате и този специален аксесоар, който представлява отвертка с три накрайника. Тя служи за отвинтване на общо 14-те винта по корпуса на Blackview BV9500 Plus, както и за отваряне на слота за SIM и microSD.

 

Да, както предполага и милитъри дизайнът му, смартфонът е със сериозно ниво на защита. Освен двата винта, които притискат плътно капака, той има и двойна гумирана защита, която не позволява проникване на вода. Телефонът е с IP68/IP69K протекция която ви позволява мокрене и дори потапяне във вода. Характеристиките за IP68/IP69K са 180см дълбочина за до 2 часа или цяло денонощие, когато телефонът е потопен във вода с дълбочина до 1 метър. В техническите характеристики на Blackview BV9500 Plus обаче присъства и още една доста по-силна защита - MIL-STD-810G сертификат който се издава само след обстойни тестове от американската армия.

В характеристиките му влиза изпускане върху равна повърхност от височина до 150см – ако загледате рамката около дисплея, ще забележите, че гумената ѝ част стърчи над него. Така при падане, дисплеят реално няма да се докосне до земята. Ъглите са скосени и конструкцията е изчислена така, че при падане върху тях, не само дисплея, но хардуера да останат защитени. Материалът от който е направен смартфона е гумиран поликарбон, който при удар не се чупи или деформира, а поема удара и пружинира.  Материалът е такъв, че да бъде устойчиво на ниска и висока температура. Теле фонът без проблем работи в диапазона от -55 до +80 градуса.

 

 

За него не представляват проблем изпитания като влага, фини прахови частици, радиация и още много други. Дисплеят е с Gorilla glass 3 бронировка и не се драска, но това не пречи за повече сигурност да сложите и протектора който споменахме, че имате в комплект. За да намалите риска от изпускане в определени ситуации или просто, за да ви бъде телефона на удобно място при липса на свободен джоб, Blackview са добавили в долната част на корпуса ухо за закачване на връзка.

 

 

Малко по-нагоре се намира решетка под която е скрит високоговорител с водоустойчива мембрана. Тестовете ни показват, че независимо, че е само един, звукът от него е доста силен и чист. Тук ще чуете саунд тест, който направихме с  него за вас. Това пък е звук, който записахме с микрофона на телефона в шумна среда. Останалата част от периферията на смартфона се състои от бутон за активиране, курсор за звука и програмируем бутон, който ще разгледаме по-обстойно със софтуера.

 

 

Това пък е Fingerprint сензор, който ви позволява да отключвате смартфона с помощта на пръстов отпечатък. Ако телефонът е кален или сте с ръкавици, можете да го отключите и с помощта на предната селфи камера и софтуерът за лицево разпознаване.  

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Blackview BV9500 Plus. В нея ще подходим по-технически и ще ви запознаем с параметрите на смартфона и с преките ни впечатления от тях. Ако междувременно искате в аванс да научите техническите спецификации на BV9500 Plus, както и на каква цена се продава той в България, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com