Купете Blackview BV9500 с най-ниска цена от Smartfonix.com 

 

Днес на пазара се предлагат много хубави смартфони които са по-мощни от компютър от преди 10 години, снимат по-добре от някои фотоапарати и са с функции за които всеки е мечтал. За съжаление обаче всичко това има своята висока цена, а едно изпускане е пагубно, защото производителите се стараят да правят колкото се може по-тънки рамки, извити дисплеи с вградени селфи камери и Fingerprint сензори. Ремонтът на един такъв дисплей, може да достигне 1000лв. Замислете се, за тези пари могат да се купят 2-3 не лоши телефона. По тази причина, все повече потребители се насочват към защитените смартфони, за които потапяне в морето или неволно изпускане не са абсолютно никакъв проблем. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже един точно такъв смартфон който тестваме от няколко дни. Уважаеми дами и господа - Blackview BV9500.

 

BV серията на този бранд е характерна с устойчивостта си на външни влияния и благодарение на видео ревютата ни познавате добре представителите ѝ. Един от тях е моделът Blackview BV9000, който се явява предшественик на BV9500. Той от своя страна Това е чудесна алтернатива на  удароустойчивият смартфон CAT S61, с тази разлика, че струва 3 пъти по-малко пари от него и дори в някои отнощения го превъзхожда. Но всичко по реда си, постепенно в тази поредица от видео ревюта, ще се убедите, че BV9500 е един доста сериозен и надежден смартфон.

Да започнем с това, какво Blackview са ни оставили в кутията, освен самия телефон. Протектор за дисплея, бързо зарядно, кабел за пренос на данни, преходник от micro USB към USB Type-C, стерео слушалки с HandsFree и тази интересна триглава отвертка. Присъствието ѝ тук не е случайно, защото за да достигнете до двете SIM карти и microSD картата памет, трябва да развинтите двойка винтове и да свалите малкият капак, доре върху гърба.

 

За да стигнете до батерията пък ви очакват още 4 винта. Така шансът в корпуса да проникне вода е сведен до нула, независимо че порта за зареждане не стои под гумен капак – той е с вътрешна изолация. Но това не е всичко, освен IP68/IP69K протекция, BV9500 има в характеристиките си и MIL-STD-810G. За по-малко запознатите, това е сертификат който се издава след сериозни тестове от американската армия.

 

 

За да има този сертификат, BV9500 е преминал през радиация, термошок, висока и ниска температура, удар, вибрации, заливане с машинно масло, фини прахови частици и т.н. Дисплеят също няма да се надраска лесно, защото е с Corning Gorilla 3 защита.

 

 

Blackview BV9500 е типично мъжки телефон – масивен, голям, с агресивен дизайн и здрави материали. Не е удобен за работа с една тъка, но това не е и била целта на производителя. Освен здрав, BV9500 е и доста функционален. Например по периферията му има четец на пръстови отпечатъци и два допълнителни бутона – за спусък на камера когато сте с ръкавици или снимате под вода и PTT. Абревиатура зад която се крие „Push to Talk“ – това е онлай радио станция която работи на принципа на „Уоки-Токи“.

 

В България се предлага и версията Blackview BV9500 Pro, която освен с ъпгрейдната технически параметри, може да се похвали и радио модул в комбинация с допълнителна в окомплектовката. Там радио станцията напълно истинска и за да работи, не са ви е нужни нито интернет, нито покритие на мобилният ви оператор. Тук е моментът да отбележим, че BV9500 има антена с по-добро покритие в сравнение със стандартен телефон. Мрежата която поддържа пък е  4G.

Нещо което много, ама много ни хареса в BV9500 е неговият високоговорител. На пръв поглед, едва ли бихте очаквали силен и качествен звук от един говорител и то от сървайвър смартфон, но само след пускането на първата песен, разбирате, че тук Blackview са помислили за меломаните. През ръцете ни са минали стотици смартфони и най-отговорно можем да кажем, че толкова силен и чист звук от 1 говорител, до този момент не ни се беше случвало да чуем. Като разликата е осезаема и дори няма нужда да включваме специална апаратура, за да кажем, че звукът тук е два пъти по-силен от стандартният който имат другите модели от BV серията които сме тествали до момента.

 

Телефонът има вграден NFC модул, който ви разкрива много, интересни и полезни функции. Например в доста страни можете да правите безжични разплащания чрез електронен портфейл, вместо да носите със себе си дебитна или кредитна карта. Можете просто докосвайки друг смартфон да се свързвате безжично с него. Същото можете да правите с домашната си аудио система или с разговорната в автомобила си. Най-често използваното приложение е безжичното зареждане, като най-важното е, то може да става и бързо, като за целта използвайте фирменото Wirewless зарядно Blackview W1.   

 

До тук с дизайна, използваните материали и устойчивостта на външни влияния при новият BV9500. Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg му посвети – там предстоят не по-малко интересни неща. Ако междувременно сте любопитни да научите в аванс повече за техническите характеристики на Blackview BV9500, както и каква е цената му към момента в който гледате това видео ревю, можете да постите официалният сайт на вносителя на марката – Smartfonix.com