Купете Blackview BV8000 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Често получаваме зрителски и читателски питания в които се интересувате, какъв защитен смартфон бихме ви препоръчали. Други потребители пък искат нещо елегантно, със запомняща се визия, а трети пък се нуждаят от надеждна машина с добри параметри. Като разбора се, към всичко това добавят и фактора "Поносима цена". Във видео ревютата си сме ви показвали различни смартфони които отговарят частично на тези критерии, а тук ще ви запознаем подробно с едни който отговаря на всички тях накуп. Уважаеми дами и господа - Blackview BV8000 Pro.

 

Първото нещо, което е типично за BV класът на Blackview, но все още ни изненадва приятно на фона на останалите производители на смартфони е околомплектовката в която идва 8000 Pro. В голямата правоъгълна кутия освен смартфона има специално бързо зярядно 9V 2A, което по-късно ще тестваме подробно, кабел за пренос на данни и към него OTG преход към голям USB порт. 

В комплекта има още един преходник, който е към актуалният USB Type-C стандарт. Имате още стерео слушалки с хендсфри, които след тест от наша страна се оказва, че свирят доста добре и са удобни за продължително носене. А този инструмент, можете да намерите само при смартфон със сериозна защита - отвертката служи за монтаж и демонтаж на винтовете по корпуса, които в специално допълнително пликче, имат още 4 резервни,  в случай, че загубите някой от тези по телефона. Имате също така монтиран над дисплея на телефона протектор.

 

А сега да се съсредоточим върху дизайна на Blackview BV8000 Pro. Моментално ни прави впечатление, че телефонът е много елегантен и компактен, независимо от високото си ниво на защита. BV8000 Pro има по-скоро бизнес излъчване, отколкото такова на Ruged смартфон. Корпусът му е комбинация от метал и гумиран поликарбон, като ъглите са с такава форма, че при едно евентуално изпускане, дисплеят да е максимално защитен при падане на тях. IP68 защитата пък ви позволява потапяне във вода с дълбочина до 1.5 метра за до 30 минути, респективно не трябва да имате каквито и да е притеснения да приемете обаждане по време на порой. С дебелина от 13.2мм и тегло 243гр, смартфонът е масивен и стои много добре в мъжка ръка. Не се пързаля и по корпуса следи от пръстови отпечатъци не личат. 

 

Периферията на смартфона е много богата. В ляво са курсорът за звука и специален бутон с програмируеми функционалности , като тук ще направим едно пояснение, че всички бутони по корпуса на BV8000 Pro са метални и това значително удължава работният им капацитет. Долу е порта за зареждане, а горе е 3.5мм аудио жака, като и двата са с вътрешна водонепромокаема мембрана и не стоят под гумени капаци, както при много други водоустойчиви смартфони.

 

Това за нас също е предимство, защото захранващият порт се използва ежедневно и уплътнението му често се нарушава. В дясната периферна част се намират бутонът за активация, бърз бутона за активиране на камерата и четец на пръстови отпечатъци. Fingerprint работи отлично, дори когато го тестваме с мокри пръсти, непосредствено след тества който изпитвахме водоустойчивостта на смартфона.

Питате се, къде е слота за SIM - не го търсете по периферията. Ето тук на помощ идва специалната отвертка, с нея отвинтвате винтовете на гърба, след което сваляте специален защитен капак, под който се намират общо 3 слота - 2 за SIM карти и 1 за microSD карта памет. Голям плюс от нас за това удобство, защото в наши дни повечето Dual SIM смартфони се лишават от едната карта, когато искате да добавите допълнителна памет. При BV8000 Pro има достатъчно място и слотът не е хибриден.

 

Blackview BV8000 Pro има само един високоговорител, но звукът от него е много силен и чист. В това можете и сами да се убедите от видеото на екраните си. По корпуса на смартфона има два микрофона, като единият е шумоподтискащ и ви помага не само при разговори в шумна среда, но и когато снимате видео с камера. Тук е момента да кажем, че BV8000 Pro е 4G LTE и има много добро покритие на антената, дори в помещения със слаб обхват. При използване на мобилен интернет, заявните от производителя максимални стойности са 300Mbps за сваляне на информация и 50Mbps за качване.

 

Навигационната система се свързва с два сателите - GPS и GLONASS, като позиционирането е доста добро. Тестът ни с тракинг показва минимално отклонение. Телефонът разполага с NFC функционалност, която ви позволява бърза връзка с други устройства, трансфер на информация и безжични разплащания.