За никой не е тайна, че повечето смартфони днес малко или много си приличат. Едни и същи форми, метриали, цветове и извивки. За щастие обаче има и изключения които ясно се открояват от общата маса. Blackview BV7000 е именно едно от тях и в това свое видео ревю, Digital.bg ще ви запознае подробно с него.

 

 

Първото нещо което ни прави добро впечатление е кутията. Тя е луксозна и ефектна, ако сте решили да подарявате BV7000 на някой за празника му, достатъчно е само да ѝ сложите една панделка и е готова за изненада.

 

 

Отваряме кутията и вътре също ни очаква лукс. Телефонът е пакетиран в матирана опаковка. Окомплектовката включва качествени стерео слушалки с hands-free, зарядно и кабел за бърз пренос на данни от USB Type-C към USB 3.0. В комплекта има още и специален преходник от Type-C към microUSB порт и OTG кабел.

 

 

С негова помощ можете да свържете мишка, клавиатура или дори флашка. В тази черна кутия има книжка с инструкции и допълнителен втори протектор за дисплея, защото под транспортният има още един.  Тук е специалната игла за отваряне на слота за SIM карти, който се намира под това капаче в лявата периферна част на смартфона.

 

 

В комплекта Blackview са добавили и втори резервен капак, като за това свое решение печелят едно голямо браво от нас. Ще ви припомним, че без този капак влаго и прахоустойчивостта на смартфона се нарушава, а практиката ни показва, че не са единици случаите в които въпросният капак след време се разхлабва и губи. Да, тук изтъкнахме едно от големите преимущества на BV7000 пред конкурентите му. Той има сериозно ниво на защита с IP сертификат, но повече подробности за него след малко.

 

Независимо, че това е смартфон с подсилен корпус, Blackview BV7000 не изглежда прекалено голям. Дебелината на профила му е 12.6мм. Като база за сравнение Cat S60 е дебел 12.7мм, но изглежда далеч по-грубо. Реално матираната метална рамка и черният гумиран корпус правят BV7000 доста елегантен и луксозен. Дори ако поставите до него струващият хиляди левове Vertu Signature Touch, разликата в усещането за лукс между двата не е чак толкова голяма. 

Цветовите разновидности в които Blackview предлагат своя модел са три - черна, сребърна и златна. В различните цветове е само CNC металната част на смартфона. Този материал е много по-здрав от алуминия и по него по-трудно ще се появят драскотини след време. Но какво всъщност по технически характеристики е нивото на протекция на Blackview BV7000?

 

 

Тялото е с IP68 сертификат за защита. Тук първата цифра показва нивото на защита срещу твърди тела, а втората цифра показва нивото на защита срещу течности. Тоест "6" означава, че телефонът има пълна защита от прах, а "8" - защита при по-продължително потапяне във вода. Максималната дълбочина е до 1.5 метра, за не повече от 30 минути. Тук е интересно да се отбележи, че например Samsung Galaxy S5 Active е с по-ниско ново на влагозащита - IP67. 

 

Както вече споменахме, трите изхода по продължение на периферията на телефона са покрити от специални гумирани капаци с двойна изолираща мембрана, която не позволява проникването на вода. Конкретно в слота за SIM карти, трябва да обърнете внимание, че след като поставите двете SIM или комбинация от SIM и карта памет, чекмеджете трябва да се постави по специален начин, с гръб към дисплея. Независимо, че има влагозащитна мембрана над високоговорителя си, смартфонът може да се похвали с доста силен и чист звук. 

 

 

Дисплеят на Blackview BV7000 също е със защита – пред себе си имаме Corning Gorilla Galass 3. Тоест можете да сте спокойни, че той няма да се надраска лесно, ако носите смартфона в джоба си заедно с монети или ключове. За техническите характеристики на дисплея обаче ще си говорим във втората част на видео ревюто което посветихме на Blackview BV7000. Там също така ще тестваме и подложим на изпитания хардуера, камерите и батерията на смартфона.

 

Цена

Повече подробности за Blackview BV7000, както и актуалната му цена в България, можете да научите от сайта на вносителя Smartfonix.com