Вижте още: Blackview BV7000 - Красив метален смартфон с IP68 протекция и ниска цена

 

Това на екраните ви е Blackview BV7000, един смартфон към който определено не можем да останем безразлични. Той има красив премиум дизайн в който са използвани CNC метал и гума, устойчив на прах и влага корпус и стъкло което няма шанс да надраскате лесно.

До всичките тези изводи стигнахме в първата част на видео ревюто което му посветихме. А сега е време да продължим напред с обзора си и следващите компоненти на които обръщаме внимание при избора на новият си смартфон.  

 

Дисплей

Дисплеят на Blackview BV7000 има универсален за работа размер от 5”. IPS LCD матрицата е Full HD, тоест плътността на пикселите за 1” ще бъде 441ppi, с 0.0577мм размер на всяка от точките. За тези които се интересуват от статистика и могат да съпоставят резултата с този при други здрави смартфони – това тук определено е добро постижение.

 

 

Но до какво водят тези цифри – образите които възпроизвежда BV7000 са с много добра детайлност. Това води до намалена умора в очите ви, дори след часове продължителна работа или игра на игри. Цветовете на дисплея също са много реалистични. Ъглите на странично виждане са почти водоравни, без да се наблюдава съществена промяна в белия и черния цвят. Яркостта на дисплея е над средно ниво и може да се регулира както ръчно, така и автоматично.

 

 

При работа на открито или под директно насочена към дисплея светлина, видимостта остава достатъчно добра. Сензорите на дисплея също работят добре, отчитаме наличието на 5-точков мултитъч. Горе над дисплея имате сензори за светлина и близост, както и два LED диода които могат да ви известяват чрез премигваща червена светлина когато батерията е празна и чрез постоянно светеща, когато се зарежда. Син диод мига когато имате пропуснато обаждане или съобщение.

 

 

При BV7000, Blackview определено не са имали за цел да направят смартфон с безрамков дисплей, дори напротив. Целта била в проблемните зони при едно евентуално падане, телефонът да е максимално защитен. Също така дисплеят не е 2.5D, а е изцяло равен и стои милиметър под общата равнина. Така ако 7000 падне по лице върху равна повърхност, реално дисплеят му няма да има пряк допир до нея.

 

 

Сходно е положението и върху гърба, където камерата не стърчи извън корпуса и дори е предпазена посредством този ръб който прави металната плочка около Fingerprint сензора който работи бързо и безпроблемно. Всъщност като се замислим, не са много бронираните смартфони които имат четец на пръстови отпечатъци. Единственият нов модел за който се сещаме е Samsung Galaxy S8 Active.

 

Хардуер

Централният процесор който Blackview са използвали в своя BV7000 е 4-ядрен MediaTek MT6737T. Задължително трябва да обърнете внимание на последната буква, по която CPU-то се отличава от предшественика си.

 

 

Освен по-високата тактова честота – 1.5GHz, основната разлика е, че този процесор може да обслужва смартфони с Full HD дисплей който е изключително подходящ за игра на игри.

 

 

Тук на 64-bit процесор партнират GPU ARM Mali-T720 MP2 и 2GB RAM памет, с тази комбинация решихме да тестваме няколко популярни гейм заглавия, като както и сами можете да се убедите от кадрите на екраните си, те вървят гладко, без каквито и да е проблеми.

 

 

BV7000 работи под операционна система Android 7.0 Nougat, като интерфейсът ѝ е много интуитивен и направен така, че да улеснява живота ни значително. Толкова, ще на софтуерните функционалности сме отделили отделно видео, което ще видите в Digital.bg съвсем скоро.

 

 

Специално за хората които работят в гори, при лоши атмосферни условия или под земята, Blackview са интегрирали в BV7000 GPS + GLONASS двойна сателитна навигация която прави бърз контакт и дава съвсем минимални отклонения.

 

 

Тук ще споделим и впечатления от Wi-Fi антената. Теста ни показва, че през 2 стени, на около 7 метра разстояние от рутера, връзката остава достатъчно добра и няма прекъсвания. Смартфонът има NFC който ви дава редица функционалности, сред които бърз трансфер на данни или разплащания през кредитна карта.

 

Камера

Основната камера на Blackview BV7000 е със сензор Sony което само по себе си говори достатъчно много за качеството което можем да очакваме от тези 8MP.

 

 

Тук първо ще отбележим една чисто функционална екстра за която можем да поздравим Blackview. Благодарение на синьото покритие на стъклото над камерата, по нея няма да остават лесно пръстови отпечатъци и прах. Също така, синият филм се отразява положително на яркостта и снимките са по-ясни. Софтуерно менюто на камерата предоставя различни настройки и филтри с които може да персонализирате снимките си или да подобрите още повече качеството им. LED светкавицата е доста силна и има диапазон на качествено от около 3 метра. Предната камера 5MP.

 

Батерия

Батерията която дава енергия на всичко което изброихме до тук в ревюто ни е с 3500mAh заряд. По време на тестовете ни той се оказва достатъчен за около 2 дни комбинирана експлоатация с едно зареждане.

 

 

Освен 5 волта 2 ампера зарядно което има в окомплектовката си, Blackview BV7000 разполага и с OTG кабела, с него можете да споделяте от преголемият си заряд със смартфони на приятели които спешно имат нужда от енергия.