Купете Blackview BV6800 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Това на екраните ви е Blackview BV6800 Pro, един смартфон който не просто е създаден да оцелява, но и да го прави със стил. В първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, разгледахме дизайна на телефона и използваните в корпуса му материали. А те са доста здрави, защото BV6800 Pro има в характеристиките си IP68/IP69 и MIL-STD 810G сертификати за протекция. Но да не ви преразказваме всичко, ако сте пропуснали да гледате въпросното видео – директен линк към него има тук долу. А сега ще продължим напред с техническата част, защото един смартфон освен много здрав, трябва да бъде и много функционален.

Здравият Corning Gorilla Glass 3 дисплей е с направо огромен 5.7" диагонал и FHD+ резолюция. Това води до 424ppi плътност на пикселите за 1" и 0.06мм размер на всеки от пикселите. Тези цифри ви гарантират достатъчно добра детайлност и минимална умора в очите след продължителна работа. Съотношението на страните на дисплея е 18:9. И друг път сме казвали, че в сравнение с 16:9, това е много по-удачният вариант за игра на игри и гледане на видео. Както и сами виждате, цветопредаването е максимално реалистично и цветовете са живи и контрастни.  Яркостта е доста висока и дисплеят остава добре видим, дори когато сме навън и грее ярко слънце. В настойки имате различни персонализации на картината, включително и такава за софтуерно подобряване на цветовете.

 

По отношение на хардуера Blackview са заложили на доказала се като додтатъчно надеждна комбинация между 8-ядрен LTE Cat-6 процесор MediaTek MT6750T, GPU ARM Mali-T860 MP2 и цели 4GB оперативна памет. 64-битовото CPU е специфично с това, че е разделено на две 4-ки ARM-A53 на 1GHz и 1.5GHz тактова честота. С цел пестене на енергия, при стандартна работа е активна по-слабата 4-ка, а по-силната се активира само когато играем игри, работим с тежки програми или снимаме видео с висока резолюция.

 

Едва ли някой ще се изненада, но с този хардуер, смартфонът върви идеално гладко, дори когато е сериозно натоварен. Тествайки BV6800 Pro с игри, можем да отбележим, че дори най-тежките заглавия на високи графични настройки вървят без забавяне. Вградената в смартфона памет е с предостатъчен обем от 64GB. Ако все пак имате нужда от повече, можете да добавите карта памет с до 128GB още.

 

Софтуерът на BV6800 Pro също е малко по-специфичен. Той е базиран на операционна система Android 8.1 Oreo, но в менюто са добавени различни, типични за BV серията на Blackview приложения и функции които са създадени да помагат на основният тип хора за които е създаден този нишов смартфон. Имате ниверли, възможност да мерите крадуси на наклон, крачки, сърдечен ритъм, да ползвате много точна GPS, Glonass навигация, електронен компас и още и още. Този телефон предлага дори възможност за SOS обаждане или SMS с точни координати, къде се намирате.

 

 

Батерията която захранва BV6800 Pro е с доста сериозен заряд, с който дори да се загубите в планината, няма шанс да останете без телефон. 6570mAh са достатъчни за около седмица комбинирана работа с едно зареждане. Много потребители смятат, че зареждането на толкова голяма батерия би отнело прекалено много време, Да, би било така ако Blackview не бяха сложили в комплект с BV6800 Pro 24W low-temperature бързо зарядно което с5V/9V/12V=2A зарежда телефона от 0 до 100% за само 2.5 часа.

 

Blackview BV6800 Pro има двойна 16MP камера със сензор Sony IMX298. Това автоматично означава две неща - ще можете да правите доста качествени снимки в автоматичен режим и ще имате възможността да реализирате кадри с така нареченият "Ефект Боке" при който обекта на преден план е на фокус, а всичко около него е дефокусирано. Вместо да ви разказваме за камерата...по-добре е да видите серия от тестови снимки които направихме с нея. Сред тях има и селфита, които направихме с предната 8MP селфи камера.