Купете Blackview BV6600 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ако преди години основните изисквания на потребителите, които търсят нов смартфон се свеждаха до това той да е с красив компактен корпус, с мощен хардуер и добра камера, то в наши дни приоритетите се промениха значително. От коментарите, които давате към нашите статии и видео ревюта разбираме, че все повече хора искат да притежават смартфон, който да не се налага да зареждат постоянно. Тоест най-важното изискване към смартфона е той да има надеждна батерия. В това видео ревю, Digital.bg ще ви покаже именно един такъв смартфон, който обаче има и редица други преимущества, като ключовото, което ще добавим още тук е, че е изключително здрав. Уважаеми дами и господа - Blackview BV6600.

Да, тези от вас които са “на ти” с технологиите вече знаят, че тук ще покажем брониран издръжлив смартфон, който е представител на доста популярната в България BV-серия на китайския бранд. Реално погледнато в момента на пазара най-добрите ударо и водоустойчиви смартфони са именно BV моделите на Blackview и Armor серията на Ulefone. Пълният асортимент от екстремни смартфони в различни ценови диапазони можете да намерите в официалния сайт на вносителя на двете марки в България - Smartfonox.com

И след това кратко лирическо отклонение е време да преминем към същинската част на обзора ни. Смартфонът с който ще ви запознаем тук идва в стандартна за BV серията на Blackview бяла плоска кутия с горно отваряне. Вътре освен BV6600 намираме USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, бързо 18W зарядно и специална плочка, с която се отварят капаците по периферията на защитените смартфони на компанията.

Със своите размери от 159мм на 79.4мм и дебелина на профила от 18мм, BV6600 определено е голям, но заради скосяването на периферните си част той е много удобен за държане в ръка. Гумираният му корпус не му позволява да се пързаля и той стои стабилно в ръката ни. С тегло от 325гр., ще понатежава в джоба ви, но нека не забравяме, че за двете основни предназначения на BV6600 - да е здрав и да има голяма батерия. Втората ще разгледаме малко по-късно в ревюто си, а на здравината ще обърнем внимание тук.

 

Всичко в дизайна на смартфона подсказва, че той е брониран. Гумираният корпус има подсилени, скосени ъгли, които при допир със земята при падане на устройството, поемат удара и абсорбират кинетичната енергия, която се образува. Така не само дисплея ще остане здрав, но и хардуерният пълнеж на кутията ще бъде непокътнат. Дисплеят на BV6600 е със защитно Corning Gorilla Glass 3 стъкло, което ще издържи на драскане и директен удар, но въпреки това рамката около екрана стои една идея над него.

Така при падане върху равна повърхност дисплея, няма да има допир до нея. Подобно нещо се наблюдава и при блока с камерите върху гърба. Около тях има масивна метална плочка, която предпазва напълно стъклата, намиращи се над сензорите. Така ако смартфона падне на равна повърхност върху камерите, реално физически допир до тях няма да има и те ще бъдат защитени от счупване.

 

 

Също така дори в ежедневната ни работа със смартфона, когато го пързаляме върху маси и бюра, често има опасност да надраскаме стъклото над камерите му, е при BV6600 така опасност няма. С това металните елементи по корпуса на Blackview BV6600 не се изчерпват.

В дългите периферни части също има метални плочки, които са захванати за основното тяло посредством винтове. Те също спомагат за добрата защита на смартфона при изпускане, удар и проникване на различни неща във вътрешността на корпуса.

 

 

Колко здрав обаче всъщност е BV6600? Отговорът е много. В параметрите му намираме стандартните IP68 и IP69K, както и сертификата MIL-STD-810G, който се издава от американската армия, само на устройства, които се покрили доста сериозни тестове за издръжливост. Тук ще споделим само част от изпитанията на които може да издържи BV6600.

Смартфонът може да бъде потопен във вода с дълбочина до 180см за до 2 часа или цяло денонощие, когато е на дълбочина до 1 метър. Смартфонът без проблем ще издържи изпускане от височина до 150см, ще оцелее и в температурният диапазон от -55 до +70 градуса. Влагата, фините прахови частици и дори радиацията не представляват абсолютно никакъв проблем за смартфона.

 

Ние от Digital.bg не обичаме да унищожаваме смартфоните, които ви показваме в ревютата си, дори те а са защитени като този. По тази причина няма да газим BV6600 с автомобил, няма да го хвърляме по стълби, да го горим с горелки или да го потапяме на дъното на морето.

Дали смартфонът ще издържи на такива тежки изпитания, то ще ви отговорим с палец нагоре. В истинността на това твърдение можете да се убедите в стотиците краш тестове на модела, които са публикувани в YouTube.

 

 

Да ние няма да унищожим тук Blackview BV6600, a ще продължим с тестовете си и ще споделим с вас в следващите няколко видео ревюта, които посветихме на смартфона, всичко интересно около неговите дисплей, периферията, хардуер, софтуер, камери и батерия. А повярвайте ни, при тях определено има какво да се покаже.