Вижте още видео ревюто: Blackview BV6300 Pro - Брониран смартфон с красив дизайн и достъпна цена

 

Когато в ръцете ни попадне за тест смартфон с достъпна цена и добри технически характеристики, обикновено ни става толкова интересен, че все откриваме по още нещо в него, което си заслужава да споделим с вас. Това е и причината този Blackview BV6300 Pro вече да се радва на две видео ревюта зад гърба си.

 

Няма да ви ги преразказваме, само ще споменем, че те обхванаха окомплектовката, дизайна, използваните материали, сглобката, размерите, хардуера и спецификите на софтуера на модела.

За тези от вас, които са пропуснал ида гледат първите две части от обзора ни, директни линкове сме приложили над тази статия. Сега ще продължим напред, като ще погледнем гърба на смартфона. Там централно разположени са блокът с камерите

 

Обръщайки смартфона с гръб към нас, разбираме че с него ще могат да се правят най-разнообразни снимки. Подсказват ни го общо четирите камери над Fingerprint сензора. Тествайки го с 10 последователни опита за отключване, отчетохме че всички те са успешни и стават бързо. Но да оставим четеца за пръстови отпечатъци и да се съсредоточим върху камерите.

Основният сензор при тях е 16MP и е изработен от Samsung. Снимките направени с него имат добра детайлност и цветопредаване. Налична е сравнително бърза фокусировка и стабилизация. Когато снимате видео с максимално Full HD качество, използвате същата камера. При видео можете да се възползвате и от специален видео режим за забавено снимане. Той се активира от допълнителните настройки в това слайд меню.

 

При него посредством таймлайн, можете да избирате коя точно зона от вече заснетото видео, искате да е забавена. От тук се активира и режима Macro за много близки кадри с повишена отчетливост. За тази цел се използва втората Macro камера. Третият сензор е дело на Sony и е ултра широкоъгълен IMX134. От него се възползвате натискайки този бутон и така от стандартно 1х се снима в 0.6х. Сами виждате колко повече можете да уловите в кадър с тези 120 градуса зрителна площ. Четвъртата камера е спомагателна и служи като дълбочинен сензор при снимки с „Ефект Боке“.

В споменатият слайд режим можете да активирате допълнителни функции като творческият монохромен режим за черно-бяла фотография, нощен режим, който софтуерно изсветлява тъмните кадри, както и професионален при който всички настройки преди снимка се правят ръчно. Освен това камерите имат на разположение и HDR функционалност, която най-общо казано изравнява осветеността и цветовете в кадри с прекалено различни фон и преден план.

 

При снимки на тъмно, на помощ идва достатъчно силна двутонална LED светкавица, при която диапазонът на качествено осветяване на обекти в кадър е около 2 до 3 метра.

Предната камера е Sony IMX214 и иман а разположени цели 13MP. Селфитата, които направихме с нея са с достатъчно добро качество, дори при по-слаба околна светлина. Камерата има лицево разпознаване и на база на него регулира фокусираната зона в автоматичен режим. Това са тестови снимки, които направихме за вас с общо 5-те камери на Blackview BV6300 Pro, за да можете да добиете максимално обективна представа за качеството с което снимат те.

 

На дисплея на Blackview BV6300 Pro ще обърнем най-малко внимание в ревюто си, защото той е най-стандартното нещо, което можете да видите в този смартфон. Той е IPS с 5.7" диагонал, със стандартна форма без мъртви зони за селфи камери в горната част, със съотношение на страните 18:9 и с резолюция 1440х720 пиксела. Това е всичко за него – съвсем стандартен дисплей, който е подбран така, че да спомогне за максимално достъпната цена на устройството и да консумира колкото се може по-малко електроенергия.

И така стигаме до един от ключовите елементи на Blackview BV6300 Pro и това е батерията му. Смартфонът има на разположение акумулатор с 4380mAh заряд, който по време на тестовете ни не можа да се изхаби за 3 дни активна работа. Като имайте предвид, че от тази енергия може да се споделя и с други устройства посредством OTG функцията на смартфона. В по-детайлна разбивка - за какво може да ви е достатъчен зарядът на батерията.

 

 

Освен стандартни работи като 20 часа непрестанни разговори и 336 часа в режим на изчакване, можете да се възползвате например от 8 часа гледане на видео, 6 часа игра на игри или 25 часа слушане на музика.

BV6300 Pro има на разположение и NFC чип, който освен че ви позволява бързо свързване с други устройства и употреба на функции като Google pay и дори електронни карти за градски транспорт, които започват да се употребяват все по-масово. NFC ви позволява и да се възползвате от функция за безжично зареждане с 10W. По стандартен жичен начин, зареждането на смартфона става посредством 9V/2A зарядно.

 

 

След като вече сте изгледали цялото видео ревю, което посветихме на Blackview BV6300 Pro, със сигурност ви е интересно, колко точно струва смартфонът към настоящия момент. За да разберете това, просто посетете официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com и разберете това.