Купете Blackview BV6300 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ако търсите брониран смартфон с високо ниво на защитен, добри технически характеристики и ниска цена, то със сигурност трябва да изгледате това видео ревю. В него ще ви запознаем в детайли с Blackview BV6300 Pro, който тестваме вече няколко дни и на база впечатленията си, можем да кажем, че той напълно отговаря на критериите, които споменахме преди малко. Но нека се убедите и сами в това.

Ще запознаем с кутията в която идва смартфона и с това, какво включва окомплектовката ѝ. Кутията е типична за BV серията смартфони на Blackview - бял плосък квадрат, който ни подсказва, че вътре ще ни очаква богата окомплектовка. BV6300 Pro е в лявата част на кутия, има транспортна зашита и допълнителен протектор за дисплея.

В дясно са USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, бързо 9V/2A зарядно, стерео слушалки с HandsFree и специален инструмент, който служи за отваряне на предпазните капаци на корпуса и за изваждане на слота за SIM. Да, все пак BV6300 Pro е брониран смартфон и този негов аксесоар подсказва за това.

 

Подсказва го и дизайнът на устройството, който агресивен и типично спортен, за което допринасят цветните елементи по периферията и върху гърба му, но в същото време остава и достатъчно елегантен, отличаващ се от стандартната визия с която сме свикнали да срещаме бронираните смартфони.

Цветовите разновидности са общо четири - зелена, жълта, оранжева и черна, при която корпусът изглежда най-елегантно. Именно тя е и достъпна към момента на българския пазар и нея взехме за тест от вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com

 

 

Като размери корпусът BV6300 Pro е по-скоро компактен в сравнение с преките му конкуренти с около 5.7“ диагонал на дисплея. Тялото е 159.6мм на 78.2мм и лесно се побира в почти всеки джоб. Няма и да ви тежи прекалено много, защото теглото му е 230гр. Телефонът стои добре в ръка и не се пързаля. За това спомага материалът от който е направен – гумиран поликарбон.

Не можем да не отбележим, че това е един от най-тънките бронирани смартфони, които няколко сме тествали. Измерваме само 12.8мм, спрямо средно 15мм при повечето други смартфони с такава сериозна защита. А защитата наистина е сериозна. В характеристиките на BV6300 Pro откриваме IP68/IP69K сертификати за протекция, както изключително сериозният MIL-STD-810G, който се дава само на устройства, които са минали през обстойни тестове за издръжливост при американската армия.

Конструкцията на корпуса е не само подсилена, но и всички елементи по нея са херметически прилепнали един към друг. Така до основните хардуерни елементи не може да проникне нито прак, нито течност. BV6300 Pro може да се потапя във вода с дълбочина до 150см за до 30 минути, спокойно може да се зарови в пясък, кал или дори в много фини частици като брашно. По отношение на удароустойчивостта - телефонът гарантирано няма да се повреди, ако го изпускате от височина до 150см. Ако загледаме конструкцията, ще забележим две неща.

Подсилването на ъглите, където обикновено се докосва със земята телефона при изпускане, като подсилването не е направили телефона прекалено груб и обемист. А вторият белег за устойчива конструкция е леко издадената рамка около дисплея, която пък го предпазва от допир с равна повърхност при изпускане. Освен това дисплеят е с Corning Gorrila Glass 3 защита, която допълнително не позволява лесно драскане, дори и да носите смартфона в джоба си заедно с ключове или монети. Защита има и по отношение на температурните амплитуди, като минималната работна температура е -20, а максималната +60 градуса.

 

По всичко личи, че Blackview BV6300 Pro е смартфон, който би издържал на какви ли не изпитания, без да се повреди. По данни на производителя, BV6300 Pro издържа без да се повреди на тест при който е хвърлен по лице 12 000 пъти и още толкова по гръб. Преминал е през 300 цикъла на тъпчене, 10 000 опита за изкривяване или 48 часа пръскане със солена вода. За да няма достъп до някои проблемни елементи, от Ulefone са сложили два гумирани капака с двойна мембрана над порта за зареждане и слота за SIM, които са затворени толкова плътно, че по-добре е да не използвате ноктите си, за да ги отворите, освен ако не ви се рискува да се нараните.

За целта от компанията са дали в комплект аксесоарът, който вече ви показахме. Под капак горе се намира 3.5мм порт за свързване на слушалките. В дясно за бутонът за активиране и този за контрол на звука. Като минус можем да отбележим, че слота SIM е от хибриден тип. Тоест или използвате 2 nano SIM карти или една SIM и microSD карта памет. Това решение на Blackview обаче има своето логично обяснение, което ще получите скоро.

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на смартфона BV6300 Pro. Както винаги, тя ще бъде по-технически насочена и в нея ще ви запознаем не само с вградената памет, но още и с целия хардуер на устройството и контролиращият го софтуер. В отделно видео ще ви покажем детайли качествата на дисплея, параметрите на батерията и общо 5-те камери на смартфона.

Ако междувременно сте любопитни да разберете повече за техническите характеристики на смартфона в аванс, както и на каква цена се продава той, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com