Купете Blackview BV6100 с най0ниска цена от Smartfonix.com

 

Предвид, че през ръцете на екипа ни за тест минават всички най-нови модели смартфони, е много трудно някой модел да успее да ни впечатли и да кажем „Уау ето това вече е яко!“, особено когато смартфонът не струва хиляди левове, а е представител на бюджетният клас и е със съвсем достъпна цена. Точно такъв е Blackview BV6100, който ще ви покажем тук. Това е най-големият брониран смартфон, който сме тествали някога, но не само това е впечатляващото в него. С какво друго успя да ни спечели той, предстои да разберете в следващите няколко минути.

Ще започнем с окомплектовката на смартфона, която въпреки ниската му цена е доста богата. В нея влизат зарядно, кабел за пренос на данни, перо за отваряне на SIM слота, стерео слушалки с Hands-Free и донгъл от micro USB към USB Type-C. Blackview са помислили и за сигурността, като са ни дали телефона с поставен висококачествен стъклен протектор върху дисплея и предпазен кейс…и то какъв само. Но него ще разгледаме обстойно след малко. За сега няма да го слагаме и ще разгледаме дизайна на смартфона, който нетипично за Rugged смартфон е много елегантен.

Blackview BV6100 определено изглежда ефектно и изчистено. Гърбът е направен от специален излят поликарбон, който умело имитира стъкло, но за разлика от него е много по-здрав. Шасито е от гумирано, като в широките си периферни части е подсилено с титаниеви елементи, захванати посредством 8 метални винта. Размерите на телефона са доста големи 181мм на 89.7мм, но дебелината му е скромна - 11.5мм, а имайте предвид, че тук вътре има и доста сериозна батерия.

Макар да не е създаден за тях, Blackview BV6100 е идеалният самртфон за забавлението на децата ви. Той има достатъчно голям дисплей с 6.88“ диагонал, на който те могат да гледат продължително видео и да играят игри, без да се взират постоянно от близко, както при по-малките дисплеи. Да, виждали сте и други големи смартфони, но този има голямото преимущество да е супер здрав. Както знаете, в ръцете на децата, смартфон трудно издържа със здрав дисплей повече от месец, защото изпускането и хвърлянето е ежедневие. Това изпитание обаче не е никакъв проблем за BV6100, който е с IP69K, EX и MIL-STD-810G сертификати за протекция. Те позволяват безпроблемна работа в рискова среда, като така телефонът автоматично се превръща в подходящ за планинари, ловджии, монтьори и други при които телефонът е изложен на риск от заливане с различни течности, изпускане, удряне, висока и ниска температура. По спецификации на военният стандарт, хардуерът на BV6100 няма да има проблеми да работи в температурният диапазон от -30 до +55 градуса.

В официалният си сайт BlackView ни показват нагледно на какви изпитания издържа телефона – изпускане, мокрене и дори палене за няколко секунди, не представляват никакъв проблем за BV6100. А имайте предвид, че имате и още едно тайно оръжие за оцеляване. Тук е моментът в който ще сложим кейса върху смартфона, за да го превърнем от брониран в буквално неубиваем. Направен от масивен гумиран поликарбон, кейсът обгръща целия смартфон и го предпазва на 100%. Върху гърба си, кейсът има специален метален пръстен, с чиято помощ телефонът стои много удобно в ръка. Същият може да се използва и като стойка при гледане на видео.

 

Единственият функционален минус, който имате поставяйки кейса върху телефона е, че той покрива Fingerprint сензора в дясната периферна част на телефона. Самият той иначе работи бързо и безпроблемно, което потвърждават и тестовете ни. Липсата на тази функционалност при поставен кейс не трябва да ви притеснява, защото BV6100 има на разположение и много бърз Face Recognition софтуер, който посредством предната селфи камера разпознава лицето ви пред телефона и го отключва не по-малко надеждно и бързо. В кейса има два отвора, които дават достъп до порта за зареждане и аудио жака, които имат самостоятелни гумени капаци. Останалата част от периферията на смартфона е доста богата. Освен стандартните бутони за активиране и регулирана на звука, имате още два допълнителни – единият е SOS, а другият за активиране на камерата. Много полезно, имайки предвид, че Blackview BV6100 е водоустойчив и може да се използва за подводни снимки, още повече, че има и специален режим за заключване на сензорите на дисплея при такива.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Blackview BV6100. В нея ще разгледаме тестваме техническите параметри на дисплея и хардуера. Предстои още да тестваме софтуера  батерията, както и да ви покажем нагледно как снимат камерите на смартфона.