Купете смартфона Blackview BV6000s с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Blackview е марка която благодарение на видео ревютата ни повечето от вас познават доста добре. В България тя е известна основно с BV серията си от бронирани смартфони които са създадени да оцеляват в какви ли не ситуации. Те имат доста качества, като едно от тях е универсалността – сред BV има модели във всеки ценови диапазон. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже един брониран представител на ниският ценови клас, който може да си позволи почти всеки потребител. Уважаеми дами и господа - Blackview BV6000S.

Въпреки по-ниската си цена, смартфонът идва в също толкова луксозна кутия в каквато и по-скъпите бронирани модели на марката. Вътре освен телефона, намираме зарядно, кабел за пренос на данни, втори допълнителен протектор за дисплея, защото BV6000S има заводски вграден, както и тази странна отвертка с 3 накрайника. Тя, както и тези два гумени аксесоара са пряко свързани с дизайна и функционалността на телефона. Нека погледнем от близо BV6000S. По тялото му има общо 14 винта които не са тук с декоративна цел.

Това което имахме в пликчето с отвертката са резервни капачете за долу, където се намира microUSB порта за зареждане и горе където освен аудио жак, намираме и специален сензор за атмосферно  налягане. Да, BV6000S има вграден барометър, но него ще разгледаме подробно заедно с останалите сървайвър приложение в частта на видео поредицата ни в която тестваме хардуера и софтуера на телефона. Сега ще отвинтим от гърба на BV6000S, капакът върху който стои логото на бранда.

 

Не се бъркайте, тук няма само една SIM карта, трябва да премахнете допълнителният гумен уплътнител и пред вас ще се разкрие целият Dual SIM механизъм + слота за допълнителна microSD карта памет. Защитата е наистина сериозна.  В характеристиките на смартфона, а и върху самият му корпус стои надпис IP68. Това означава, че спокойно може да бъде потапян във вода с дълбочина до 2 метра, за до 30 минути.

 

Освен това под цялата тази гумирана броня, корпусът на BV6000s е с би-метална интегрирана TPU рамка която го прави изключително здрав. Ако разрежем телефона наполовина, ще забележите, че 4 места рамката е допълнително подсилена с оребрения.

 

Именно тук се намират основните хардуерни елементи които се грижат смартфона ви да продължава да работи. Освен това допълнително подсилване има в страничните периферни части, където Blackview са използвали CNC метал. В резултат, в характеристиките на телефона освен "Water proof, намираме "Bump ressistance", "Press withstand" и "Scratch resistance".

 

Това означава, че Blackview BV6000s е устойчив на удар, натиск и драскотини. Ние не бихме го подложили на такова изтезание, но е интересно да споделим е, че в официалният канал на Blackview в Youtube попаднахме на видео в което BV6000S е представен като "Flame Fearless Smartphone", тоест като огнеопорен. Както виждате и сами, дори залят със запалителна течност, той продължава да работи. Не ви съветваме да си правите такива вксперименти, но очевидно това е смарфон със серизна здравина. Като тайната се крие в материалът от който е направена обвивката му – в тази гума има вградени стъклени влакна.

 

Отделно конструкцията на смартфона е направена така, че ако той бъде изпуснат на ръб, шансът ударът да достигне до дисплея е нищожен. Също, ако BV6000S падне по лице върху равна повърхност, екранът му няма да се нарани, защото е ограден от стърчаща рамка, която е допълнително издадена в горната и долната част. Освен това, самият дисплей е с Corning Gorilla Glass 3 протекция.

 

Едва ли често срещате смартфон с цели 6 механични бутона по периферия, като тук присъствието на нито един не е случайно. Тези в дясно са стандартни и знаете за какво служат. В ляво Имате бутон, който при задържане активира камерата, а при повторно натискане прави снимка. Много удобно когато сте под вода или с ръкавици през зимата и искате бързо да снимате нещо. PTT служи за активиране на цифровата радиостанция KiKa която ви позволява да говорите с различни групи от хора, без да ви е нужен мобилен номер.

 

Името на този бутон подсказва за какво служи той, но как става подаването на SOS сигнал за помощ. След като задържите няколко секунди бутона, телефонът автоматично ще изпрати SMS на представително зададен от вас номер. Като съобщението ще съдържа освен текст който сте задали предварително и точните ви GPS координати. Много, ама наистина много полезна функция която може да спаси човешки живот в екстремна ситуация

.

 

Е, вече се убедихте, че въпреки ниската си цена, Blackview BV6000S е доста сериозен брониран смартфон с какви ли не екстри. Но интересното тепърва предстои. Във останалата част от видео поредицата  която  Digital.bg му посвети, ще разгледаме и тестваме дисплея, хардуера, софтуера, батерията и камерите, като при последните ще ви покажем и различни тестови снимки и видео. Ако пък сте любопитни и искате да научите техническите характеристики и цената на BV6000S в аванс – можете да посетите официалният сайт на вносителя на Blackview – Smartfonix.com