Купи Blackview BV5800 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Неотдавна в Digital.bg публикувахме кратко обзорно видео в което ви показахме един от най-добрите смартфони с IP68 протекция, които днес се предлагат в България. Blackview BV5800 Pro бързо събуди интереса ви и получихме десетки зрителски питания и молби за повече информация за него. Вашите желания са закон за нас и в продължение на седмица подложихме смартфона  на различни тестове, резултатите от които ще споделим с вас сега.

Свикнали сме водоустойчивите смартфони да бъдат груби и грозновати, но това разбиране остава в миналото. Blackview BV5800 Pro е нагледното доказателство, че един устойчив на външни влияния смартфон може да бъде и красив. По-голямата част от корпуса му е направена от гумиран поликарбон, под който стои здраво метално шаси. Видими за окото метални елементи има върху гърба и периферните части. Телефонът е с универсален дизайн – чудесно ще пасне на човек облечен в спортен екип, и също толкова добре ще изглежда когато е в ръката на човек с костюм. Като размери Blackview BV5800 Pro е една идея по-голям от средно статистически 5.5“ смартфон, но е по-компактен в сравнение с други Rugged смартфони.

В лявата периферна част се вижда надпис Waterproof, а в дясната Dustproof. Това са основните устойчивости които гарантира IP68 сертификата за протекция който притежава Blackview BV5800 Pro и гордо носи върху гърба си.

Първата цифра в IP68 гарантира пълна защита срещу прах което включва пясък, кал и всякакви други микроскопични частици. Втората цифра означава защита срещу дълги периоди на потапяне на не малка дълбочина, където водата вече има и допълнителният фактор - налягане.

Така че смартфонът спокойно  може да бъде потопен във вода с дълбочина до 1.5 метра за 2 часа. Ако пък го оставите във вода дълбока до метър, там той може да престои денонощие без да се повреди. Разбира се има едно важно условие което трябва задължително да спазите – тези два капака горе и долу да бъдат затворени плътно.

 

Също така един приятелски съвет, предвид, че телефонът е черен. Ако сте на басейн и го е напекло слънце, не потапяйте директно BV5800 Pro или който и да е друг водоустойчив смартфон в студената вода, защото е почти сигурно, че ще предизвикате термо шок който ще повреди телефона. Говорейки за температура - BV5800 Pro е проектиран така, че хардуерът му да може да работи в диапазона -40 + 60 градуса, което автоматично означава, че можете да карате ски и да обикаляте планините през зимата без да се притеснявате, че ще замръзне ,а също така ще можете да го оставите и на плажа, без да прегрее. И тук един съвет – без значение какъв смартфон ползвате – ако е на припек, по-добре го оставяйте с дисплея надолу.

 

 

Самият дисплей на BV5800 Pro също е със сериозна протекция. Corning Gorilla Glass 3 стъклото е устойчиво на драскане и директен натиск.  Въпреки това обаче Blackview са добавили в комплект с телефона и допълнителен предпазен протектор за дисплея.

 

 

Ние от Digital.bg не сме любители на унищожаването на смартфони – все пак някой е хвърлил не малко труд и време, за да ги създаде. По тази причина само намокрихме хубаво Blackview BV5800 Pro. Ако все пак държите да видите различни мъчения на които е издържал корпуса на този устойчив на външни влияния смартфон, в интернет има десетки клипове в които е хвърлян от много високо, замразяван, горен и дори стрелян. Интересното е, че макар официално да не е удароустойчив, заради конструкцията си BV5800 Pro се оказва много по-издръжлив на удари и изпускания, съпоставимо със стандартните смартфони които можем да срещнем днес на пазара.