Купете Blackview BV5500 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Свикнали сме ударо и водоустойчивите смартфони да бъдат груби, големи и скъпи - Blackview BV5500 обаче е точно обратното, той е красив, компактен и евтин. Но "евтин", не защото е направен от нискокачествени материали - напротив, гумираният корпус изглежда доста добре и сглобката на отделните елементи е качествена. Периферната рамка е направена от алуминий. В България, вносителят на марката - Smartfonix, предлага модела в две цветови разновидности - зелена и жълта. В тези цветове е лайсната върху гърба.

Нивото на протекция е доста високо, в характеристиките на смартфона присъстват IP68, IP69K и MIL-STD-810G. Всички те вкупом дават една доста серизона заявка за здравина и безпроблемна работа. Върху гърба на Blackview BV5500 има две камери с които може да се снима с "Ефект Боке". Основният сензор е 13MP и прави достатъчно добри кадри за споделяне в социалните мрежи. Предната селфи камера е 8MP.

 

Дисплеят на телефона е с 5.5" диагонал, с HD+ резолюция и 18:9 съотношение на страните. Той също е защитен с Corning Gorilla 3 протекторно стъкло. Централният процесор на телефона е MediaTek MT6739. Той е Quad-Core с 1.5GHz такотва честота. Партниращата RAM памет е с 2GB обем, а сториджа - 16GB. Операционната система която контролира телефона е Android 8.1 Oreo.

 

Blackview BV5500 има батерия с 4400mAh заряд, който е достатъчен за 3 до 4 дни активна работа.