Купете Blackview BL6000 Pro 5G с най-ниска цена от Smartfonix.com

Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg вече знаят, че към момента в България се предлагат два топ модела ударо и водоустойчиви бронирани смартфони с 5G. Това са Ulefone Armor 10 5G и Blackview BL6000 Pro 5G с който подробно ви запознаваме в поредица от видео ревюта. Ако не сте ги гледали, повярвайте ни – изпуснали сте доста интересни неща и ако искате да си купувате видик клас устойчив смартфон, то задължително ги гледайте. За ваше улеснение, директни линове сме приложили тук долу.

Вижте още как тестваме здравината и дисплея на смартфона Blackview BL6000 Pro 5G

А сега ще продължим напред с преглед и тестове на хардуера, софтуера и батерията. Както се и предполага, предвид че BL6000 Pro 5G е флагман, Blackview са интегрирали в него доста сериозен технически потенциал. В основата му стои централен процесор MediaTek MT6873 или известен също така като Dimensity 800. Това е топ CPU на MediaTek и е направено да конкурира процесора на Qualcomm, който поддържа 5G - Snapdragon 700.

 

 

Това CPU е 8-ядренo, направенo по 7nm производстwен процес, като ядрата му са групирани в две четворки Cortex-A76 и Cortex-A55 с една и съща тактова честота от 2GHz. За графиката партнира GPU Mali-G57 MC4, а оперативната LPDDR4X RAM памет е 8GB. Направихме акцент върху това, каква точно е RAM паметта, защото LPDDR4X е доста бърза. Тя постига скорост от цели 21 Gb/s. В хардуерният Benchmark тест Blackview BL6000 Pro бележи резултати около 330 000 точки.

 

 

За разлика от прекият си конкурент Ulefone Armor 10 5G, който имаше 128GB вградена памет и възможност за добавяне на още чрез microSD, BL6000 няма слот за допълнителна памет, но пък има двойно по-голям вграден обем от цели 256GB. Паметта е UFS 2.1 и също както оперативната е доста бърза.

Тя маркира около 900MB/s скорост на четене и 220MB/s на писане. Тествахме смартфон с игра на игри с високи графични изисквания, тежки програми за видео и фото обработка, мултитаскинг с огромно количество едновременно отворени прозорци и в резултат спокойно можем да кажем, че дори за момент не се сблъскахме с каквито и да е признаци на проблеми или забавяне.

 

 

И след всичките тези тежки натоварвания, можем да споделим още нещо което ни направи впечатление - корпусът на смартфона остана с много ниска температура. Дори нетипично ниска температура за такова изтезаване на хардуера. Проучвайки въпроса, стана ясно, че има логично обяснение. Постигането на този ефект е било сред ясните цели на Blackview, който са използвали не само тройно графитено наслояване около греещите елементи и медни тръби за пасивно оглаждане, но и течно охлаждане под формата на специален гел.

Предвид, че смартфонът е капсулован и корпусът ми не може да се разглобява, не можем да ви покажем какво представлява той, но посредством тази анимация, можем да ви разкрием местонахождението му. 5G технологията с която разполага смартфона ви открива много възможности, като едно от тях е възможността бързо да сваляте съдържание. Така например един стандартен филм, обикновено се сваля за около 7 минути, а сега това се случва да едва 10 секунди.

 

Blackview BL6000 Pro 5G работи под операционна система Android 10. Като той е оптимизиран за работа върху такъв тип бронирано устройство. Ориентирането в менюто е бързо и интуитивно, но все пак ще ви трябва около час, за да свикнете с всичките му функции, които са наистина доста. Иконите са добре подредени и са разбираеми, като е налична функция за интуитивни жестове за навигация. Определено ни допадна и наличието на енергоспестяващият Dark Mode тъмен режим.

 

По-рано в ревюто си споменахме програмируемият жълт бутон в дясната периферна част. Той отчита единично натискане, двойно натискане и продължително задържане. Имате общо 6 вариант за бързи функции. Това са скрийншот, начало на звукозапис, фенер или подводна камера. Можете също така да настроите бутона така, че при нужда да изпраща SOS информация с точното ви местонахождение или да стартира PTT онлайн радиостанцията, функциите на която сме ви показвали вече не еднократно.

Можете и да изберете да се активира някое от приложенията, които сте инсталирали вече на смартфона Всъщност, ако влезнете в настройките на смартфона, можете да програмирате с още една функция и бутона, който основно служи за активиране на смартфона. При натискане по време на разговор, той може да приключва обаждането. Смартфонът работи и с жестови команди, така че ако ги активирате от „Настройки“, Blackview BL6000 Pro 5G например може да премине в безшумен режим само с едно обръщане на смартфона с дисплея надолу.

 

От системните жестови команди, можете да се възползвате например от скрийншот, когато прокарате три пръста надолу по екрана. Със същото движение но от долу на горе пък ще активирате камерата. И тъй като, както вече стана дума BL6000 Pro има цели 6.36“ дисплей, тази зрителна площ може да бъде разделена на две отделни. За целта се влиза в мултитаскинг режим и в трите точки горе в дясно, активираме режима за разделяне на екрана.