Купете Blackview A80 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Често получаваме зрителски и читателски питания в които се интересувате, какъв бюджетен смартфон можем да ви препоръчаме в ценовият диапазон около 200лв. Реално на пазара дима много и разнообразни предложения, като сред тях има както добри, така и не чак толкова. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже един от добрите нови модели смартфони, които можете да си вземете, без да инвестирате прекалено много пари. Уважаеми дами и господа - Blackview A80 Pro.

 

Преди да го разгледаме обстойно, нека погледнем какво са ни оставили Blackview в кутията освен самия смартфон. Той е със заводски вграден протектор за дисплея, плюс още един допълнителен. Имате още прозрачен силиконов кейс, бързо 5V/2A зарядно, кабел за зареждане и пренос на данни, игла за отваряне на SIM слот и стерео слушалки с Hands-Free.

Дизайнът на телефона е много елегантен и изчистен. Преобладаващи са заоблените форми, като гърбът прелива в периферията и е направен от едно цяло парче гланциран поликарбон. Повърхността е много красива, но и много капризна. Нашият съвет е задължително да използвате кейса, който споменахме преди малко, защото гланцираният гръб на телефона се цапа много и е податлив на драскане.

Както виждате красивият заден капак се вижда и през кейса. A80 Pro е удобен за държане в ръка и размерите му не са прекалено големи, въпреки наличието на доста голям 6.49“ дисплей. Това се дължи на факт, че Blackview са успели да направят съвсем малка рамка в широките страните около екрана. Корпусът е широк 77мм. Като база за сравнение ще дадем Apple iPhone 11 Pro Max, който е с реципрочен размер на екрана и неговата ширина е 77.8мм. Blackview A80 Pro също така е доста тънък, в най-издадената си точка профилът му е дебел само 8.8мм. Теглото пък е 180гр. което е значително по-малко от това на споменатият преди малко iPhone, който тежи 226гр.

Разглеждайки периферията на смартфона ще отбележим, че в дясно се намират бутонът за активиране и курсорът за звука, в ляво е слота за 2 4G LTE SIM карти, който е от хибриден тип и в едното гнездо може да бъде поставена и microSD карта памет. В горната част се намира 3.5мм аудио жак, а долу е високоговорителят. Това е саунд тест от който можете да добиете реална представа за силата и качеството с което той пресъздава музика. Под втората решетка се намира микрофона, а това е звук, който записахме с него в шумна среда.

 

Много приятна изненада е, че порта за зареждане и пренос на данни тук е USB Type-C, а не micro USB както при почти всички други бюджетни смартфони. Друга добра новина е, че Blackview са помислили подобаващо добре и за достъпа до информацията в устройството. Освен дежурните знакови и цифрови пароли, A80 Pro може да се отключи с помощта на пръстов отпечатък, като Fingerprint сензорът се намира върху гърба на телефона. Можете да отключите екрана и с поглед, като това става с помощта на предната селфи камера и Face unlock софтуер, който разпознава предварително зададеното ви лице на база 128 точки по него.

 

Както вече стана ясно, извитият Notch дисплей на Blackview A80 Pro е доста голям и респективно удобен за работа и забавление. На тези почти 6.5“ спокойно могат да гледат филм двама човека едновременно, още повече, че и ъглите на странично виждане са доста широки. Дисплеят е IPS LCD, като резолюцията му е HD+ 1560x720 пиксела. Както и сами виждате, образите които възпроизвежда са достатъчно детайлни и ясни.

 

Цветовете са наситени и реалистични, като е налична и MiraVision оптимизация. Яркостта е над средно ниво и дисплеят е добре видим когато към него е насочена директно светлина. В същото време имате специален нощен режим ,който щади очите ви, а можете да активирате и адаптивна яркост.

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Blackview A80 Pro. В нея ще подходим по-технически и ще ви запознаем с хардуера, софтуера, батерията и камерите на смартфона. Ако междувременно искате да разберете параметрите им в аванс, както и каква е цената на A80 Pro към настоящият момент, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com.