Купете Blackview A80 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Често се случва да получаваме зрителски питания, в които търсите смартфон с ниска цена и добри технически характеристики. За съжаление при така наречените „Прайм брандове“, комбинацията между ниска цена и добри параметри е почти невъзможно да се съчетае в едно устройство. За сметка на това обаче, в последните години се наблюдава тенденция по-малки брандове, в желанието си да се наложат на пазара, да правят смартфони, които обединяват тези два важни критерия. Нагледното доказателство, вижбдате на екраните си. Това е Blackview A80.

 

Във времето в което тествахме премиерният бюджетен модел на марката, останахме много приятно изненадани от факта, че Blackview наистина са успели да съберат в това устройство красив дизайн, достатъчно качествен дисплей, съвременен хардуер, хубава камера и добра батерия.

Ще започнем от кутия. Тя е в стандартният за Blackview бял цвят. Вътре освен смартфона, намираме книжки с инструкции, игла за SIM, кабел за пренос на данни, зарядно и силиконов кейс. Винаги сме казвали „Браво“ на производителите, които дават тези екстра в окомплектовката към смартфоните си. Много практично решени, което ви спестява време, след като закупите новият си смартфон, тепърва да търсите предпазен кейс за него. A80 също така върви и с вграден върху дисплея си протектор.

 

Независимо от ниска си цена, смартфонът има много ефектен дизайн. В него преобладават заоблените форми, като гърбът прелива плавно към периферията. Той е едно цяло с нея и респективно батерията е вградена в корпуса на смартфона. Blackview A80 е направен от поликарбон, като цветовите му разновидности са три – синя, червена и черна. За тест взехме неутралната, която е универсално подходяща, както за мъже, така и за дами.

 

 

Тялото на смартфона е много компактно и той може лесно да се побере във всеки джоб. Сами можете да видите колко показа електронният ни шублер, когато измерихме дебелината на корпуса. Малко са бюджетните смартфони, които могат да се похвалят с толкова добър резултат (8.8мм), както и с намалено до 180гр тегло.

 

 

Един от факторите, които допринасят за компактните размери на Blackview A80 е намалената рамка в дългите страни около дисплея му. Както виждате, държейки телефона с една ръка, с палец достигате почти до срещуположният край на екрана. А той не е никак малък.

 

 

Пред себе си имаме 6.21" зрителна площ с HD+ резолюция. In-Cell дисплеят е със съотношение на страните 19:9, което и друг път сме казвали е много удобно при игра на игри и гледане на видео. Цветовете които пресъздава дисплея са реалистични и наситени. Добро впечатление имаме от яркостта. Тя е над средно ниво, което прави дисплея добре видим, когато сме навън и грее слънце.

 

При гледане на видео, ще отбележим, че смартфона има и много добро вградено озвучение. Предлагаме ви да чуете един саунд тест, който направихме с него.

 

 

В горната част на дисплея е вградена Waterdrop камера с характерна извивка. За качеството с което снима ще говорим във втората част на това видео ревю, което ще бъде с малко по-техническа насоченост. Тук обаче ще акцентираме върху факта, че макар и бюджетен Blackview A80 има лицево разпознаване и то оказва се работи доста добре. Същото можем да кажем и за Finferprint сензора, който се намира върху гърба на телефона. В тест с десет последователни опита за отключване, не маркирахме нито един неуспеше. Разпознаването на отпечатъка става бързо.