Купете Blackview A70 с най-ниска цена от Smartfonix.com

Много често при покупката на нов смартфон, най-определящият фактор е цената. За голяма част от потребителите, бюджетът за придобиване на нов смартфон е ограничен и най-често горната граница е 200 лева.

Преди години беше немислимо за толкова малко пари да се вземе смартфон, с който да не се направят много компромиси, но днес нещата стоят по коренно различен начин, защото на пазара се появиха редица компании, които предлагат бюджетни устройства и старанието си да завземат пазарен дял, те предлагат на потребителите колкото се може по-високо качество, на максимално достъпна цена. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже именно един такъв смартфон, който успя да ни направи впечатлени с идеалното си съотношение между цена и качество. Уважаеми дами и господа - Blackview A70.

Ще започнем с разопаковане на елегантната бяла кутия в която идва смартфона и с обзор на това, какво има в нея. Това са дежурните книжки с инструкции, micro USB кабел за зареждане и пренос на данни и зарядно. Независимо, че е представител на ниския ценови клас, A70 е снабден от Blackview с протектор върху дисплея, който се намира под плътния транспортен и прозрачен силиконов кейс.

Винаги сме казвали браво на Blackview за окомплектовката на смартфоните им, ще го направим и тук. Реално с отварянето на кутията му А70 е защитен от надраскване на корпуса и дисплея. Посредством кейса, смартфона стои стабилно в ръката ни и не се пързаля.

 

 

Заради своя 6.5” дисплей, като габарити Blackview A70 е достатъчно голям, но не прекалено много, че да не е удобен за носене в джоб. Точните цифри са 165.3мм на 77.5мм. Дебелината на профила е само 8.3мм, а теглото на устройството е малко над 200гр.

Гърбът и периферията са направени от едно цяло парче поликарбон. Когато го сваляме, за а си отворим достъп до двата слота за SIM карти и microSD карта памет, отчитаме, че материалът е доста стабилен и отливката му е качествена. В затворено положение той прилепва плътно към шасито. Тук направихме опити за кривене и директен натиск на конструкцията.

Тя не поддава и не се чуват неприятни припуквания и скърцания. Сглобката е качествена. Споменавайки SIM картите, ще отбележим, че те са 4G и по-важното, ако искате да поставите допълнителна карта памет, няма да ви се наложи да се лишите от едната SIM, защото слотовете са отделни, а не от хибриден тип.

Единствено трябва да имате превид, че в горния слот картата е nano SIM, а в долния micro SIM.

Разглеждайки периферията на смартфона, ще отбележим, че в дясно се намират бутоните регулиране силата на звука и за активиране. Върху гърба пък е наличен и активационен Fingerprint сензор, който разпознавайки пръстовия ви отпечатък, отключва смартфона. Ако ръцете ви са мръсни или сте с ръкавици, можете да отключите смартфона и посредством лицево разпознаване, за което партнира предната селфи камера, която е вградена централно горе над дисплея.

В долната част се намира порта за зареждане, който е обграден от високоговорител в дясно и от микрофон в ляво. Във видеото над тази статия ще намерите звуков тест, който записахме за вас в шумна среда. Така ще звучи звука при видео и аудио запис, така и ще ви чуват събеседниците ви по време на телефонни разговори.

 

 

За да не ви разказваме как звучи високоговорителят, направихме и един саунд тест. от който сами да добиете реална представа за силата и качеството му. В горната част на смартфона се намира 3.5мм аудио жак, към който можете да свържете слушалки.

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на бюджетния смартфон Blackview A70. В нея както обикновено ще подходим по-технически и ще ви запознаем с параметрите на устройството. Ще споделим преките си впечатления, натрупани след обстойни тестове на дисплея, хардуера, софтуера, камерите и батерията.

 

 

Междувременно, ако сте любопитни да разберете поне какви са техническите характеристики на Blackview A70, а и точно на каква цена се продава той към момента в който гледате това видео ревю, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България - Smartfonix.com