Вижте още: Blackview BV7000 - Красив метален смартфон с IP68 протекция и ниска цена

 

Бюджетен смартфон – съчетание което все повече хора търсят. Макар днес редица производители да правят супер скъпи смартфони, масовият потребител предпочита за колкото се може по-малко пари да получи възможно най-качествен смартфон който да е здрав, да не му създава проблеми и да има възможно най-много екстри. В това свое ревю Digital.bg ще разгледа именно един от тези интересни смартфони с добро качество и ниска цена. Уважаеми дами и господа - Blackview A7.

 

 

Първо да погледнем какво е оставил в кутията производителя. Телефона, книжки с инструкции, кабел за пренос на данни и зарядно. Най-приятната изненада тук е, че независимо, че A7 е супер бюджетен смартфон, Blackview ни го дават заедно със силиконов предпазен кейс. Замислете са, това са спестени минимум 10лв., а и като цяло е хубаво още от самото начало смартфона да се ползва с кейс, защото той значително увеличава шансовете за оцеляване на устройството при едно евентуално изпускане. Телефонът също така идва заедно с транспортен протектор за дисплея, под който има още един вграден. Така, че можете да сте спокойно, производителят се е погрижил A7 да бъде максимално защитен.  

Смартфонът се предлага в две цветови разновидности – черна и златна. Като тук е важно да се отбележи нещо. За разлика от други цветни смартфони при които дори капакът да е с друг цвят, лицевата част остава черна…рамката около дисплея на Blackview A7 също е златна.

 

Дизайн

Дизайнът на смартфона е по-скоро стандартен – матирани заден капак и периферия която преминава към извитият в краищата 2.5D дисплей посредством ефектна хромирана лайсна. Като забележете – това не е боядисана пластмаса, а чист метал. С размери 143х71мм и заради овалните си форми, A7 е удобен както за държане с една ръка при разговори, така и с две при браузване или игра на игри. 

Заради релефната текстура на капака си, смартфонът не се пързаля и е устойчив на цапане и фини драскотини. Телефонът е дебел само 9.5мм, а теглото му е 176гр., така спокойно може да се побере в малка дамска чанта или джоб на тесни дъни без да ви тежи. Въпреки това, както вече разбрахме металната конструкцията е много здрава и при опитите ни с директен натиск и кривене не поддава. 

Blackview A7 може да бъде купен както в черно, така и в залатно

 

Сглобката на отделните елементи е качествена и не се чуват припуквания. Същото можем да кажем и за Power бутона и курсора за звука в дясно – те имат плавен и стегнат ход. Останалата част от периферията на смартфона е стандартна – горе е 3.5мм аудио жак, а долу microUSB порт за зареждане и пренос на данни.

Blackview A7 е компактен смартфон с нормални размери

 

Когато свалим задният капак, за да сложим една или две SIM карти преди да стартираме телефона, впечатление ни прави, че в горната част на батерията стърчи оранжев маркер. Това е предпазител който производителят е сложим специално, за да може когато стартирате за първи път смартфона, той да бъде с колкото се може по-голям заряд на батерията. 

 

Премахваме го и вече можем да стартираме телефона чрез няколко секундно задържане на бутона за активация който се намира в дясно.

 

Дисплей

Сега вече можем да разгледаме дисплея. Той е IPS, с 5.0” диагонал и резолюция 1280х720 пиксела. Ако дисплеят беше 5.5” и нагоре, тази резолюция би била прекалено малка, но както виждате при Blackview A7 картината има не лоша детайлност.

 

Голям дисплей с дпбро качество на картината

 

Цветовете също са реалистични, дори когато гледаме под лек ъгъл, не се забелязват сериозни отклонения на черното и бялото. Тайната се крие в наличието на технологията Miravision. Яркостта се регулира ръчно и увеличена на максимум е доста висока. Това автоматично увеличава значително видимостта на дисплея когато работим на открито или под директно насочена светлина.

 

Дисплеят има висока яркост и широки зрителни ъгли

 

От бързото изскачащо меню можете да активирате режима "Eye Protection". В него дисплеят става по-червеникав и при продължителна работа с телефона на тъмно, умората в очите ви ще бъде значително по-малка. 

 

Ако дисплеят ви се струва прекалено голям за работа с една ръка, можете  със слайд от ляво на дясно да го намалите влизайки в „One-handed Mode”. За да излезнете от режима, направете същото движение но от дясно на ляво.

 

Смартфонът Blackview A7 е удобен за работа с една ръка

 

Решетката на високоговорителя е изнесена върху гърба на А7. Звукът който възпроизвежда е сравнително силен и чист – най-добре чуйте един саунд тест във видеото над тази статия.

 

 

Микрофона е един и се намира долу, но е малко по-специален защото има силиконова мембрана която изолира страничните звуци. Тестовете ни с разговори показват, че от другата страна ни чуват добре. Същото можем да кажем и ние за събеседника си – говорителя горе е качествен.  

 

 

В лицевата част се намират още предната камера, сензора за близост и трите помощни бутона. Те нямат самостоятелна подсветка, но се виждат добре дори на тъмно заради плътният си цвят.

Гледайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на смартфона Blackview A7, в нея ще подлагаме на различни изпитания хардуера, батерията и софтуера му. Ще тестваме също така камерите му, за да ви покажем нагледно как снимат те.