Вижте още: Blackview A7 - Смартфон с ниска цена и добри параметри

 

Това е Blackview A7 - един бюджетен смартфон който определено успя да привлече вниманието ни с ефектният си дизайн, релефна текстура на капака и метално шаси. 

Всичко това, както и някои интересни факти за размерите му, дисплея и периферията научихме в първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети. Но нека не губим ценно време за ретроспекции, ако сте пропуснали да гледате това видео, директен линк към него сме приложили над тази статия.

 

Хардуер

Сега ще продължим с хардуера, който се оказва, че независимо от ниската цена на Blackview A7 работи учудващо добре. В основата му стои 32-битов централен процесор MediaTek MT6580A. Той е 4-ядрен ARM Cortex-A7 с 1.3GHz тактова честота. Партнират му графичен процесор ARM Mali-400 MP2 на 500MHz и 1GB RAM памет.

 

CPU-X хардуерен тест на смартфона Blackview A7

 

Тази конфигурация ще ви върши чудесна работа за браузване в интернет, гледане на HD видео в Youtube, качване и обработка на снимки в Instagram и игра на леки игри. Интересно обаче да отбележим и че малко по-тежката игра Dead Trigger 2 върви учудващо добре. Това автоматично означава, че на Blackview A7 без проблем ще можете да играете и по-сериозни заглавия, при които единствено в настройки ще трябва да изберете ниска графика. Заради металното си шаси, при голямо натоварване като това, А7 почти не грее. Както знаем този материал приема и отдава топлина много по-добре от пластмасата.

Шасито на Blackview A7 е направено от метал

 

Вградената в смартфона памет е 8GB, от които достъпни за потребителски нужди са около половината. При нужда от повече памет, чрез microSD четецът на карти памет, можете да добавите до още 32GB.

 

Софтуер

Операционната система под която работи Blackview A7 е Android версия 7.0 Nougat. Ориентирането в менюто става много лесно, като тук ще споделим, че то има кирилизация, защото често наши зрители и читатели ни питат дали даден бюджетен смартфон има меню на български език. При Blackview A7 отговорът е положителен. Положителни са и впечатленията ни от екстрите които откриваме в менюто.

 

Android 7.0 Nougat е потребителски насочен софтуер

 

Например ScreenRecord която ви позволява да записвате цели видео клипове, а не просто да правите скрийншоти както при повечето други смартфони. Активирането става от падащото меню, а спирането на видео записа, чрез натискане на този кръгъл маркер.

 

От менюто с настройки на А7 можете да активирате подменюто “Gesture Unlock”. Посредством него получавате възможността да използвате общо 12 бързи жестови команди когато е изключен дисплея. Ако чукнете два пъти бързо с пръст – той ще се активира. Ако нарисувате с пръст английската буква “W” – ще отворите „File manager”, „Z” – часовника, а „O” – камерата. Интересното е, че телефонът не ви ограничава с това и ви дава избор сами да настроите кое приложени да се отваря чрез даден символ. За целта задръжте пръст върху дадена команда в настройки и ще се появят възможностите за персонализация. Да, тази екстра определено дава голямо софтуерно преимущество на този Blackview.

 

Батерия

Li-Polymer батерия която захранва смартфона има повече от добър заряд. По време на тестовете ни тези 2800mAh са достатъчни за около 5 часа възпроизвеждане на HD видео онлайн с увеличена на максимум яркост на дисплея. 

 

Ако намалите якостта наполовина, в комбиниран работен режим батерията на Blackview A7 ще ви е достатъчна за около 2 дни. В окомплектовката на смартфона имаме 5 волата 1 ампер зарядно. С него от 0 до 100% заряд на батерията ще получите за около 3 часа.

 

Камера

Въпреки ниската цена на Blackview A7, която каква е към момента можете да научите на сайта на вносителя Smartfonix.com, камерите на смартфона са общо три и използват лещи Samsung. Предната е 2MP GC2385, a върху гърба имаме два сензора S5K4E2 и GC0310, съответно с 5MP и 0.3MP.

 

Blackview A7 има двойна камера която снима с "ефект боке"

 

Тези от вас които познават добре новите технологии знаят, че двойната камера при повечето смартфони се използва основно за снимки с ефект боке. Когато снимаме в този режим с телефон, имаме възможност ръчно да настроим размера на фокусираната зона в кадъра и да регулираме степента на замъгляване на останалата част от него. Освен “Blur”, камерата на Blackview A7 ни дава възможност да правим панорами, монохромни фотографии и снимки в PRO режим. В него имаме възможност за ръчна регулация баланса на бялото, светлосила по ISO и експозиция. 

 

 

При снимане на видео, максималното качество е Full HD и можете да се възползвате от EIS електронна стабилизация и режим HDR. LED светкавицата на телефона е сравнително силна и осветява качествено на разстояние до около 2.5 метра. Както при основната, така и при предна селфи камера можете да се възползвате от FaceBeauty функция за разкрасяване на лицето което фокуса проследява автоматично в кадър.