Купете Blackview A60 с най-ниска  цена от Smartfonix.com

 

Ако имате ограничени финансови възможности за покупката на нов смартфон, почти винаги се налага да направите сериозни компромиси по отношение на дизайна и иновациите които ще има той. За щастие обаче всяко правило има и своите изключение, като едно от тях се казва Blackview A60. С какво успя да ни спечели това устройство и какви са преимуществата му преди конкурентите в ниският ценови клас – останете с Digital.bg и в следвашите минути на това видео ревю, ще разберете какви са нашите неподправени впечатления от първа ръка.

 

 

Независимо, че Blackview A60 е съвсем бюджетен, с него получавате безплатно предпазен силиконов кейс и протектор за дисплея. Екстри които трябва да си закупите допълнително с почти всички в пъти по-скъпи смартфон които сме ви показвали в ревюта до момента.  Освен безплатните екстри, в кутията на телефона има още задължителните micro USB за зареждане и пренос на данни + самото зарядно.

 

 

Едно от големите преимущества на  Blackview A60 пред конкурентите му е ефектният дизайн. Ако предварително не знаехме колко струва смартфона, при всички случаи бихме заложили на много по-висока цена, защото A60 определено изглежда премиум, особено с модерният си капковиден “Notch” дисплей.  Формата на смартфона е изчистена и елегантна – заоблена периферия, релефен корпус който не се пързаля в ръка и не събира пръстови отпечатъци. 

Габаритите му 146.7мм на 70.7мм, правят А60 удобен както за държане в ръка, така и за носене във всеки, дори съвсем тесен джоб, защото профилът е дебел само 9.6мм. Приятна изненада ни очаква и по отношение на протекцията – дисплеят е с Dragon Trail покритие, което не позволява появата на драскотини, когато носим телефона см онети в джоба си или го поставяме по лице върху равна повърхност.  

Ако свалим задната част на телефона, която заедно с периферията е направена от едно цяло парче поликарбон, ще забележим нещо много важно и полезно. Blackview A60 е не просто Dual SIM, телефонът има 3 отделни слота – 2 за SIM карти и 1 за microSD памет. Ще ви пропомним, че при повечето Dual SIM смартфони, слотовете са хибридни и ако искаме да сложим допълнителна памет, трябва да се лишим от едната SIM. За щастие Blackview са помислили за потребителите, взимайки правилното функционално решение.

 

Ако погледнем фронтално смартфона, ще забележим, че говорителят му е поместен в рънка решетка над предната селфи камера. Високоговорителят е един, като звукът който пресъздава е сравнително силен и чист.

 

Споменатият вече дисплей с Waterdrop извивка в горната си част е почти безрамков в 3 от страните си. По тази причина го определяме като Full View. В цифри, дисплеят заема 92% от лицевата част на телефона. Дисплеят е с достатъчно голяма зрителна площ за работа и забавление. Пред себе си имаме  6.1" матрица с HD+ резолюция и съотношение на страните 19.2:9. На него е удоволствие да се гледа видео и да се играят игри.  

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на смартфона Blackview A60, в нея ще разгледаме и тестваме неговите хардуер, софтуер, камера и батерия.