Купете Blackview A20 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Можем ли да очакваме много от смартфон с цена от малко над 100лв.? В повечето случаи отговорът е отрицателен, но ето, че всяко правило има и своите изключения. В това обзорно видео ревю, Digital.bg ще ви запознае с Blackview A20 – един смартфон който предлага на потребителите много повече от колкото са очаквали първоначално предвид ниската му цена.

 

Първата изненада идва още с отварянето на кутията. В нея освен стандартните аксесоари ни очаква и доста качествен гумиран предпазен кейс който обгръща целия смартфон и не просто го предпазва от драскане, а и му придава още по-интересен вид.

Цветовите разновидности са две – графитено сива и златна. Поставяме ги една до друга, за да можете сами да направите своя избор.

Корпусът на Blackview A20 е направен от здрав поликарбон. Периферната лайсна е гладка и наподобява метал, а гърбът е релефен. Следи от пръстови отпечатъци по повърхността не личат. Бутонът за активиране и курсорът за звука са изнесени в дясно, аудио жакът и microUSB портът за зареждане и пренос на данни са изнесени горе. Това разположение е по-удачно за хората които ще слушат музика със слушалки.

От една страна в случаите когато телефонът е в джоба им, а от друга когато едновременно с това го и зареждат. Знаете, ако двата кабела са в срещуположните страни е много по-неудобно.

Под задният капак се намират батерията и слота за 2 micro SIM карти и micro SD четец на карти памет. Хубаво е, че за да ги сложите, няма нужда да сваляте батерията и респективно да изключвате смартфона. Самата батерия е Li-Po акумулатор с 3000mAh заряд. По време на тестовете ни той се оказва достатъчен средно за около 2 дни комбинирана работа.

Дисплеят на Blackview A20 е IPS LCD с 5.5" диагонал, с qHD резолюция. Толкова голяма зрителна площ е идеална за гледане на видео, дори филми, за игра на игри и за браузване. Още повече, че тук съотношението на страните е 18:9 или иначе казано 2:1. Не веднъж сме казвали, че видео изживяването с него е много по-добро, съпоставимо с масовото в ниският ценови клас 16:9. Дисплеят на смартфона идва базово с вграден протектор, така че не трябва да се притеснявате, че ще надраскате екрана.

 

В основата на хардуера на A20 стои процесор MediaTek MT6580. Той има 4 Cortex-A7 ядра с 1.3GHz тактова честота. Партниращото GPU е Mali-400 MP, а RAM паметта – 1GB. С тази хардуерна конфигурация бюджетният смартфон на Blackview без проблем ще се справи с ежедневните задачи които поставя на устройството си един средностатистически потребител. Ще можете да поддържате социалните си мрежи, да браузвате много едновременно отворено страници в мултитаскинг, да играете всички, дори и тежки игри, като на вторите ще трябва да намалите графиката до средно или ниско ниво. Също така без проблем ще можете да работите с почти всички програми които ни предлага към момента Google Play.

 

Макар и с ниска цена, Blackview A20 може да се похвали с двойна основна камера с която можете да снимате с ефект „Боке“. Основният сензор е 5MP и с него могат да се реализират не лоши кадри дори при слаба осветеност. При пълен мрак на помощ идва силна LED светкавица. Камерата има различни ефекти като – Panorama, Монохромен режим и разкрасяващата лицето в кадър FaceBeauty. Тази функция можете да използвате и при предната селфи камера. Тя е 2MP. Всички вече направени снимки се запаметяват върху 8GB вградена памет, която може да се увеличи с до 128GB чрез microSD.

 

На няколко пъти споменаваме в ревюто си, че Blackview A20 е бюджетен и цената му е ниска. Колкото точно лева е тя в момента в който ни гледате, можете да разберете ако посетите официалният сайт на вносителя Smartfonix.com.