BlackBerry вече разкриха плановете си да се фокусират изцяло върху разработването на софтуер. Компанията потвърди, че ще спре да произвежда смартфони, а вместо това ще продължи да предлага на потребителите атрактивни приложения за водещите платформи. Сигурността винаги е била водещ акцент в стратегията на BlackBerry, които вече са насочили вниманието си към нова пазарна ниша и това са самоуправляващите автомобили. Новата им платформа се казва Jarvis. 

 

 

Всъщност под това име се крие най-сигурния софтуер за автономни автомобили, който сме виждали досега, информира Roadshow. Jarvis ще е достъпен за всички водещи производители в индустрията и ще им позволи да оптимизират своите собствени платформи за най-популярните стандарти като Motor Industry Software Reliability Association (MISRA) и Computer Emergency Response Team (CERT). Ключовият акцент в Jarvis е сигурността и прецизността.

 

От BlackBerry дори изразиха увереност да не ограничават платформата единствено до автономните автомобили. Вместо това компанията планира да я използва и в други специализирани сфери като образованието, медицината и дори военната индустрия. BlackBerry Jarvis е поредното доказателство как софтуера постепенно се превръща в ключа към бъдещето на компанията. В заключение ще отбележим, че само времето ще покаже дали водещите производители ще проявят интерес към Jarvis.

 

Вижте как да инсталираме BlackBerry приложенията на смартфон с Android