Проблемите на Sony в мобилната индустрия от дълго време не позволяват на компанията да генерира приходи в тази пазарна ниша. Японският производител продължава да представя нови устройства с бранда Xperia, но има все по-малко присъствие в изключително конкурентния сегмент на смартфоните.

Компанията сега публикува резултатите за второто тримесечие на годината, от които разбираме за наличието на положителни трендове за Sony. Според конкретните данни в периода между април и юни са продадени над 800 хил. смартфона Sony Xperia. Toва е два пъти повече от резултатите на Sony през първото тримесечие на 2020г. 

За сравнение преди година за същия период са продадени 900 хил. устройства. Все пак Sony са доволни, че успяват да увеличат продажбите си въпреки разпространението на коронавируса и световната икономическа криза провокирана от пандемията, съобщава AndroidHeadlines.

Компанията също так прогнозира, че позитивните резултати в пазара на смартфони ще продължат и в предстоящите тримесечия. 

 

 

Sony ще опитат да привличат вниманието на потребителите със стратегията да представят три версии на един премиум модел, както правеха преди няколко години. Това означава, че освен стандартната версия на даден смартфон ще виждаме премиерата на Compact и Premium конфигурации. 

Японският производител си постави амбициозната цел да генерира приходи от мобилната си дивизия за първи път от години през фискалната годината. Ако всичко върви по план Sony ще отчетат положителен финансов резултат от тази дивизия през април 2021г. За сравнение през предходния фискален период, който обхваща април 2019-март 2020г. бяха реализирани продажбите на 3.2 млн. смартфона.

Само година преди това Sony продаваха над 6.5 млн. годишно. Компанията проведе редица структурни промени и реорганизации, с които да оптимизира разходите и да подобри финансовия си баланс. Устройствата от бюджетния клас с бранда Sony Xperia ще има определяща рола дали Mobile Communications дивизията скоро ще стане печеливша.

 

Oще от Digital: Sony разкриха защо смартфон камерите им изостават от конкуренцията