Премиерата на първия iPhone през 2007г. промени изцяло представата ни за възможностите на мобилните устройства. Дотогава идеята да използваме джаджа със сензорен дисплей изглеждаше абсурдна за много хора. Времето показа, че Apple и в частност Стив Джобс отново са допринесли за поредната иновация в индустрията. Скот Фортсал е един от хората, който е работил активно в създаването на смартфона и сподели, че презрението на Стив Джобс към Microsoft е вдъхновил появата на устройството.

 

Оказва се, че конкретен служител на софтуерния гигант, който Стив Джобс е ненавиждал е изиграл ключова роля в проектирането на първия iPhone. Негoвото име не се споменава, но той е бил съпруг на приятелка на жената на Стив Джобс. Двете двойки са поддържали близки отношения, което е причината да излизат в една и съща социална среда и да посещават еднакви събития. Фортсал твърди, че всеки път, когато шефът на Apple се е сблъсквал с въпросния човек е изпадал в ярост и гняв.

 

 

Кулминацията настъпва, когато въпросния служител казва на Стив Джобс, че Microsoft са решили проблема със съвременните компютри с концептуалния Tablet PC, който обаче работи само със стилус. Шефът на Apple директно сформира специален екип от инженери, които да разработят тъчскрийн устройство, което вместо със стилус може да се управлява от ръцете на хората. Първоначално Apple са тествали прототипи на таблети, но след това намаляват размерите, което води до премиерата на първия iPhone.

 

Вижте пет процесора, които ще захранват смартфоните през 2018г.