Самоуправляващите автомобили тепърва ще стават все по-популярни, но ще са необходими няколко години преди технологията да стане масово достъпна за всички. Google и Uber са едни от най-активните компании в разработването на подобни превозни средства и сега се оказаха в центъра на съдебен конфликт. Причината за него е Антъни Левандовски, който от мнозина е определян за един от пионерите в сегмента на автономните автомобили, съобщава MarketWatch.

 

В момента той работи за Uber, но е обвинен, че е издал търговски тайни на компанията, които е откраднал докато е бил служител на Google. Всъщност това е продължение на дело между двата технологични бранда, което бе прекратено след постигането на общо споразумение. Uber също така се съгласиха да платят сума от $245 млн., за да сложат край на спора с Google. Документите около случая, обаче съдържат доста доказателства за вината на Антъни Левандовски.

 

 

Съдебните власти са повдигнали 33 различни обвинения срещу него, като всяко от тях може да доведе до наказание от 10 години затвор и глоба от $250 хил. Това означава, че ако Aнтъни Левандовски бъде признат за виновен по всички обвинения ще трябва да плати $8.5 млн. Неговите адвокати са категорични, че клиента им не е направил нищо нередно и отхвърлиха твърденията, че е извършил кражба на секретни данни от Google, които предоставя на Uber.

 

Oще от Digital: Нова технология ще позволи на самоуправляващите автомобили да предвиждат движенията на пешеходците