Foxconn е най-големият производител в индустрията и сглобява хардуерните компоненти за мобилните устройства на Apple, Sony и др. водещи брандове. В момента във фабриките на компанията работят над 1 млн. служители. Foxconn започнаха да използват и роботи, за да автоматизират производствения процес Оказва се, че един от бившите служители на Foxconn се е възползвал от своето положение и е извършил сериозно престъпление, съобщава Gadgets360

 

Според данните той успява да открадне 5700 модела iPhone, които след това продава на пазара. Прокурорите, които разследват инцидента са на мнение, че с тези действия бившия мениджър на Foxconn е спечелил приблизително $1.56 млн. Органите на реда пазят самоличността му в тайна и използват само фамилното му име Цай. Toй е работил в отдела, който провежда тестове с вече произведените мобилни устройства и е инструктирал осем други служители да му съдействат в кражбата на хиляди модели iPhone.

 

Самото престъпление е извършено в периода 2013-2014г. като Цай и неговите съучастници системно са изнасяли тестови смартфони iPhone 5 и iPhone 5s извън фабриките на Foxconn. Полицията вече започна дело срещу него по обвинение в злоупотреба със служебно положение. Максималната присъда за подобно престъпление е 10 години затвор. Това не е първият случай, в който служители на компанията са обект на подобни разследвания. Най-вероятно Цай ще получи ефективна присъда за своето престъпление.

 

Вижте как Foxconn ще произвеждат бъдещите смартфони на Nokia