Huawei вече насрочиха специално събитие, което ще се проведе на 27 март в Париж и на него ще видим новото поколение смартфони от висок клас на компанията. Премиерата ще отбележи интересна промяна в стратегията на китайския производител, тъй като ще променят номерацията в обозначението на предстоящите устройства. Вместо очаквания P11, който закономерно да наследи миналогодишния P10 през другия месец ще бъдат представени новите смартфони Huawei P20 и Huawei P20 Pro.

 

Поканата за специалното събитие на 27 март

Китайският гигант вече усилено се подготвя за премиерата на предстоящите си устройства и започна да разпространява различни реклами материали за събитието. Именно тази активност на Huawei потвърждава, че в действителност смартфоните ще се казват Huawei P20 и Huawei P20 Pro. Посетителите на мобилния конгрес в Барселона с изненада забелязаха на една от главните улици в града билборд, който рекламира събитието на 27 март, което ще е с мотото "See More". 

 

Снимка на билборда, който потвърждава името Huawei P20

Текста към рекламното пано е допълнен и от имената Huawei P20 и Huawei P20 Pro, което е доказателство, че така ще се казват тазгодишните флагмани на компанията. Самия билборд потвърждава имената на два от моделите, но се очаква да има и трети смартфон с името P20 Lite. Huawei ще предложат редица подобрения в сферата на дисплеите, процесорите и камерите, но също така ще акцентират специално върху технологиите с изкуствен интелект. Скоро ще разберем и каква ще е цената на Huawei P20 смартфоните в Европа.

 

Вижте как да използваме смартфоните си в България